Meclis Canlı

Öğretmenler, Gününü Kurtalan Ekspres’le Kutladı


29.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir program düzenledi. Programda sahne alan Kurtalan Ekspres grubuyla öğretmenler renkli bir akşam geçirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir program düzenlendi. 24 Kasım Perşembe günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda Kurtalan Ekspres sahne aldı. Konser öncesinde konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün şu ifadelere yer verdi;

“Bugün çok özel bir gün, öğretmenlerin hepimizin hayatında en az bir veya iki imzası, çizgisi var. Öğretmenler bizlere sadece matematik, tarih, coğrafya öğretmek değil, aynı zamanda verdiği eğitim ve cumhuriyete sahip çıkacak bir gencin, nelere değer vermesi, nelere dikkat etmesi gerektiği, vatana millete hizmet için her türlü fedakarlığı yapması gerektiğini, hem sözle hem de eylemle, yani kendi yaşamıyla bize örnek oldu. Cumhuriyetin istediği, gerekli gördüğü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği hedefe ulaşabilecek fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireyler yetiştirmeliyiz. Eğer biz öğretmenlerin yaşamlarını rahat hale getirebilirsek, kuruluş ilkelerimize ve Atatürk’ün yolunda çocuklar yetiştirmesini sağlayabilirsek gelecekte yeni 15 Temmuz’lar gelmez. Tüm öğretmenlerimizin büyük bir gayretle ve büyük bir inançla, hizmet verdiğine inanıyorum ve bu özel gününüzü kutluyor, hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum.”

Konuşma sonrasında sahneye çıkan Kurtalan Ekspres, şarkılarıyla programa katılan öğretmen ve vatandaşlara renkli anlar yaşattı.

Konser sonrasında konu hakkında bir açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Zağlı “Büyükşehir Belediyesi olarak bu güne kadar çeşitli etkinlikler düzenledik. Bu etkinliklerle vatandaşlarımıza güzel anlar yaşatmaya, birlik ve beraberlik ortamı yaratmaya çalışıyoruz. Düzenleyeceğimiz yeni etkinliklerle birlikte olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.