Meclis Canlı

Okul Servisi Ücretlerine Zam Yok


22.08.2016



Muğla İli Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 18.08.2016 tarihinde yapılan toplantısında, 2016-2017 eğitim öğretim döneminin 1. Yarıyılında uygulanacak okul servis aracı fiyat tarifelerine zam yapılmaması kararı alındı.

UKOME Kurulu üyesi Muğla Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı temsilcisinin de önerisi ile 2015-2016 eğitim yılı fiyatlarının 2016-2017 yılının ilk döneminde aynen uygulanmasına ve 2. Yarıyılı kapsayacak fiyat tarifesinin de Aralık ayı içerisinde yapılacak UKOME Kurulunda belirlenmesine OYBİRLİĞİ ile kararı verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı H. Alper Kolukısa yaptığı açıklamada “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim öğretim kurumlarına ulaştırılmasında kaliteli, güvenli ve uygun maliyetli servis taşımacılığı çok önemli. Toplantıda alınmış olan karar, öğrenci velilerinin maddi yükünü azaltmak maksadıyla oy birliği ile alınmıştır. Kararın alınması aşamasında ücretlerin artırılmamasına yönelik olarak göstermiş oldukları iyi niyetli yaklaşımdan dolayı taşımacı esnaf temsilcilerimize de teşekkür ediyoruz.” dedi. Ayrıca; “UKOME Kurulunun 28.07.2015 tarih ve 2015/4-122 sayılı kararı ile kabul edilerek uygulamaya başlanan Okul Servis Araçları Filo Takip sistemi ile ilgili denetimlerin de 2016-2017 yılı eğitim öğretim döneminde Muğla Büyükşehir Belediyesi Araç Takip Birimi tarafından titizlikle yürütüleceğini ve başvuruda bulunan öğrenci velilerimizin öğrencilerinin konumlarını akıllı telefonlar ve bilgisayaralar üzerinden izleyebilmesi için gerekli işlemlerin yerine getirileceğini” vurguladı.



Taşıma MesafesiUygulanacak Tavan Ücret  0-1110 TL1-3125 TL3-5140 TL5-7 145 TL7-9 160 TL9-11 170 TL11-13 180 TL13-15 195 TL15 Km üzeri her km için3 TL
  • Ücretlere KDV Dahildir.
  • Ücretler taşıma dönemi dikkate alınarak belirlenmiş olup taşımanın yapılmadığı dönemler için(Yarıyıl Tatili) öğrencilerden ek ücret talep edilmeyecektir.
  • Öğle Öncesi ve Öğle Sonrası (Yemekli) Eğitim Öğretim yapılan okullarda 2 den fazla taşımacılık için fiyatlar en fazla %40 oranında arttırılarak uygulanacaktır.
  • Belirlenen ücretler tavan ücretler olup, öğrencilerden tarifeden daha düşük ücret alınması servis işletenleri/kooperatifleri yetkisinde değerlendirilecektir.
  • Öğrencilerden UKOME Genel Kurulu tarafından belirlenen tarifelerden fazla ücret kesinlikle talep edilmeyecektir.
  • Okul Servis Araçlarına ait ücret tarifeleri servis hizmetinin verildiği süre boyunca araç içerisinde yolcular tarafından görülebilecek bir yere asılacaktır.
  • Ücret belirlenmesi esnasında okul ile öğrencinin ikamet adresi arasındaki en kısa (Google maps, wikimapia, yandex harita yol tarifleri üzerinden)  mesafe dikkate ücretlendirme yapılacaktır.
  • UKOME Kurulunun bu kararına aykırı ücretlendirme yaparak taşımacılık yapanlar hakkındaki işlemler Muğla Büyükşehir Belediyesi Emir ve Yasaklar Yönetmeliği kapsamında yürütülecektir.