Meclis Canlı

Ölüdeniz Arıtma Tesisi Bayramda Faaliyete Giriyor


18.07.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye İlçesi Ölüdeniz Mahallesinde başlattığı arıtma tesisini Kurban Bayramına kadar faaliyete alarak bölgenin en büyük sorunlarından biri olan arıtma problemini ortadan kaldırıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin önemli çevreci yatırımlarından biri olan Ölüdeniz arıtma tesisi Kurban Bayramında faaliyete giriyor. Mevcut tesisin eski teknoloji olması ve kapasitesinin düşük kalması nedeniyle yapımına başlanan Ölüdeniz atıksu arıtma tesisi kısa sürede faaliyete girecek. 12 Bin metreküp kapasiteye sahip olan arıtma tesisi sayesinde turizmin önemli kentlerinden biri olan Ölüdeniz Mahallesinin arıtma problemi ortadan kalkacak.

Ölüdeniz’de çevrenin korunması için yaklaşık 21 Milyon TL’lik bir yatırımla hizmet vermeye başlayacak olan tesisin son bağlantıları ve kontrollerinin yapılmasının ardından faaliyete geçmesi bekleniyor.

Ölüdeniz, İlimizin Tanıtımında Büyük Öneme Sahip

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Ölüdeniz mahallesinin Muğla’nın dünyaya açılan bir penceresi olduğuna vurgu yaparak, “Başkanımız Dr. Osman Gürün’ün hassasiyetleri ve talimatlarıyla ilimizin tanıtımında önemli rol oynayan Ölüdeniz Mahallesinin arıtma problemini çözüme kavuşturuyoruz. Böylelikle hem burada yaşayan vatandaşlarımızın önemli bir ihtiyacını hem de dünyanın çeşitli yerlerinden gelen ziyaretçilerin sorunsuz bir tatil yapmalarını sağlamış olacağız” dedi. Ülgen tesisin Kurban Bayramına kadar faaliyete geçmesi çalışmaların sürdüğünü belirtirken “İnşaat aşaması tamamlandı ve teknik ekipmanların montajında da sona yaklaşıldı. Tüm bunların tamamlanması ve gerekli kontrollerin yapılmasının ardından tesisimiz kısa sürede faaliyete geçecek” diye konuştu.