Meclis Canlı

Ortaca Sarıgerme Günübirlik Dinlenme Tesisinin Atık Su Sorunu Çözülüyor


27.09.2021


Ortaca ilçesi Sarıgerme Mahallesinde bulunan Ortaca Günübirlik Dinlenme Tesisinin atık su sorunu çözülüyor. MUSKİ Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında yapılan anlaşma kapsamında dinlenme tesisinin atık suyu, bölgede bulunan arıtma tesisine iletilerek, bölgenin doğası korunacak.

Ortaca İlçesi Sarıgerme Mahallesindeki Ortaca Belediyesi günübirlik dinlenme tesisinin atık suyunun Sarıgerme atık su arıtma tesisinde toplanmasını sağlayacak terfi hattı ve terfi merkezi için çalışmalar başlıyor. Sarıgerme günübirlik dinlenme tesisi terfi istasyonu ve hattı Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından ihale edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ödenmek üzere ihale edilen projenin yapım-denetimi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak.

Yer teslimi yapılan proje kapsamında Ortaca Belediyesine ait günü birlik dinlenme tesisinin atık suyu yapılacak olan 800 metre hat ve terfi istasyonuyla Sarıgerme atık su arıtma tesisine iletilecek.

Sarıgermeye kazandırılacak olan ve bölgedeki önemli bir sorunu çözecek olan projenin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden konu hakkında yapılan açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’ün önemle üzerinde durduğu ve her fırsatta doğanın korunmasına yönelik uygulamaya koyduğu projeler kapsamında Sarıgermede gerçekleştireceğimiz proje bölge için büyük önem arz ediyor. Dinlenme tesisinin önemli bir sorununu ortadan kaldıracak olan projede çalışmalarımız başladı. Bu kapsamda bu projeye destek veren T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan teşekkür ederiz ifadeleri yer aldı.