Meclis Canlı

Ortaca’dan Başkan Gürün’e Tam Kadro Ziyaret


17.01.2018

Ortaca İlçesi Muhtarları Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ile birlikte Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Ortaca İlçesi Muhtarları, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ve CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. İlçelerine ve mahallelerine yapılan hizmetler için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür eden muhtarlar ayrıca Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanı’na istek ve taleplerini yüz yüze iletme fırsatı da buldular.

Ortaca İlçesi Muhtarları Büyükşehir Belediyesi’nin beldelerine ve Muğla iline yaptığı hizmetlerin ayrı ayrı önemli olduğunu, evde bakımdan, içme suyuna, mezarlık hizmetlerinden haşere ilaçlamasına kadar birçok hizmeti kısa sürede aldıklarını söylediler. Ulaşımda dönüşümde ilk başta yaşanan sıkıntıların aşılarak vatandaşların, kooperatiflerin bu hizmetten çok memnun olduğunu söyleyen muhtarlar kendilerine verilen hizmet sözlerinin yerine getirildiğini belirttiler. Su patlaklarının eskiden bir ayda yapılamadığını ama şimdi ekiplerin kısa sürede müdahale ederek suyu tamir ettiklerini söyleyen muhtarlar Muğla gibi bir coğrafyada Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin hızır gibi yetiştiklerini söylediler. Evde Bakım hizmetlerine Doktor Başkan Osman Gürün’ün elinin değdiğinin çok belli olduğunu söyleyen muhtarlar evde bakım personelinin ailenin bir ferdi gibi hastalarla ilgilendiklerini ve çok memnun olduklarını belirttiler.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik muhtarlarla birlikte Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyarette değişen Büyükşehir yasası ile ilçe belediyelerinin ekonomik ve hizmet olarak elinin zayıfladığını ama Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri ile devreye girdiğini söyledi. Yıllardır yapılamayan Ortaca-Dalyan yolunu ilk döneminde kısa sürede tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi’nin birçok hizmeti ile vatandaşları kucakladığını söyleyen Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ilçe belediyesi olarak da muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıklarını belirtti.

“Muğla’da Yaşayan Vatandaşlarımız Hizmetlerin En İyisini Hak Ediyor.”

Ortaca ilçesi Muhtarları, Ortaca Belediye Başkanı ve CHP Ortaca İlçe Başkanı’nın hep birlikte ziyarete gelmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün Muğla’da BÜYÜK bir aile olduklarını, yaşadıkları şehre sevgiyle, hoşgörüyle, güleryüzle, karşılıklı güven ve anlayışla hizmet ettiklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğlamızda vatandaşlarımıza siz değerli muhtarlarımız ve ilçe belediye başkanlarımızla birlikte hizmet ediyoruz. Yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğumuz Muğlamızda BÜYÜK bir aileyiz. Her ailede olduğu gibi bizim ailemizde de bütün aile fertlerinin farklı istekleri ve talepleri var. Siz muhtarlarımızın vatandaşlarımızın taleplerini bize anında ulaştırması, hizmet kalitesinin artması için kurduğumuz Muhtarlar Masası ile taleplerinizi alıyor, gerekli birimlere iletilmesini sağlıyoruz. Tarımdan ulaşıma, sağlıktan çevreye, içme suyundan yollara kadar birçok alanda Muğlamıza hizmet ediyoruz. Bugüne kadar Muğlamıza 782 Milyon TL yatırım yaptık. Bu rakam Muğla’nın bugüne kadar aldığı en kapsamlı yatırım miktarı. Muğla’da yaşayan vatandaşlarımız hizmetlerin ve yatırımların en iyisini hak ediyor. Sevgi, hoşgörü ve güleryüzle Muğlamıza hizmet ediyoruz. Toplum olarak birlik ve beraberliğe, karşılıklı güven ve anlayışa ihtiyacımız var. Bu anlamda öylesine güzel bir şehirde yaşıyoruz ki doğası, tarımı, turizmi, bereketli toprakları ile önümüzdeki 10 yıl içerisinde Ege’nin marka şehri olmaya aday.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ziyaretleri için Ortaca İlçesi Muhtarlarına, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’e ve CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya’ya teşekkür etti.