Meclis Canlı

Ortaca’nın şehir içi ulaşımında bir ilk


03.08.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ortaca’da yaşayan vatandaşların kent içinde daha rahat ulaşım sağlaması için daha önce uygulanmayan şehir içi hattını vatandaşın hizmetine sundu.

Kuruluşundan bu yana vatandaşın huzur ve refahı için çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki nüfus ve şehirleşmenin artmasına göre hizmetlerini arttırıyor. Son olarak Ortaca’da bir ilk gerçekleştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların şehir içinden, hastaneye ve diğer noktalara gitmesi için günde 56 sefer yapacak şehir içi hattını vatandaşların hizmetine sundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre;

“Ekiplerimiz, sorumluluk ve yetki alanımız dâhilinde vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermek için sevgi, saygı ve hoşgörü ile çalışıyor. Ortaca’da yaşayan vatandaşlarımızın şehir içinde ulaşımlarını daha rahat sağlamaları açısından, gelen talepler üzerine ihtiyaç görülen şehir içi hattını hizmete sunduk. İlçemizde kısa bir süre önce açılan 100 Yataklı Devlet Hastanesine gitmek isteyen vatandaşlarımız ile çalışan personelin ulaşım ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, “Bahçelievler Mahallesi–Ortaca Otogar–Ortaca Devlet Hastanesi” güzergâhında şehir içi hattımız hizmet veremeye başladı. Bu güzergahta, Behçelievler Mahallesi 1. Sokak (Kaymakamlık Binası yanından) başlayarak, Fevzipaşa Caddesi - Cumhuriyet Caddesi - Ortaca Otogar - Karaoğlanoğlu Caddesi - İstiklal Caddesi - Tirikler Sokaktan devam ederek, Ortaca Devlet Hastanesinde son bulacak şekilde toplu taşıma hattı açılmasını ön gördük. Bundan sonra ilçemizde sabah 07.00 akşam 20.30 saatleri arasında karşılıklı toplam 56 sefer ile vatandaşlarımıza ulaşım hizmeti sunulacaktır. Ayrıca Dalaman ilçemiz ile Mergenli, Sarıgerme ve Dalyan Mahallelerimizin güzergâhından gelip hastane güzergahını kullanmak isteyen vatandaşlarımız 45 dakika içerisinde hastane güzergahından yüzde 50 indirimli faydalanabilecekler” ifadeleri kullanıldı.