Meclis Canlı

Ot Yem Tarladan, Et Süt Muğla’dan


12.10.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı kırsal kalkınma faaliyetlerine ‘’ Ot yem tarladan et süt Muğla’dan’’ sloganıyla yola çıkarak üreticilere destek vermeye hız kesmeden devam ediyor.




Muğla Büyükşehir Belediyesi, Hayvan yetiştirme ve besleme programı dahilinde Ziraat Odaları aracılığıyla 2 dönüm ile 10 dönüm arasındaki talepler değerlendirerek çiftçilerin kaba yem yetiştirmek için tohum ihtiyaçlarını karşılıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde 215 ton yem bitkisi tohumunun (arpa, yulaf, korunga, fiğ, tritikale, yonca) 12 bin 500 dekarlık alana ekimi yapılmak üzere dağıtımı başlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız araştırmalar sonucu üreticilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda desteklemelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Besicilikte ana girdi olan kaba yem ihtiyaçlarını çiftçilerimizin kendileri yetiştirmeleri için gelen talepler doğrultusunda en uygun sertifikalı tohumları alarak üreticilerimize ücretsiz dağıtım işlemlerimiz devam ediyor. Tarımsal üretimi daima ileriye taşımak  için düzenli olarak üreticilerimize bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Çiftçi kardeşlerimizi daha kazançlı günlere taşıyabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”