Otizm’in Farkındayız

01.04.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Otizmin doğuştan gelen veya ilk üç yılda bazı belirtilerle ortaya çıkan bir gelişim bozukluğu rahatsızlığı olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, çocuğun ailesi, çevresi ile iletişim kuramaması, kalıplaşmış davranış biçimleri göstermesi ile ailelerin bu rahatsızlığı fark edebileceklerini ve doktorlarına danışmaları gerektiğini söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için dünyada ve ülkemizde çeşitli etkinlikler düzenlenerek bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Otizmle mücadele için farkındalık yaratmak kadar ailelerimize de büyük sorumluluk düşüyor. Çünkü otizmin tedavisi için erken tanı koymak ve çocuklarımıza yoğun özel eğitim vermek gerekiyor. Evlatlarında bu tür rahatsızlığı olan ailelerimiz onları evlere hapsetmemeli, onların iyileşmesi için doktorlarına danışmalı ve sosyal hayatın içinde onların arkadaşlarıyla birlikte var olmalarını sağlamalıdır. Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde, toplumumuzun bu tür konularda daha bilgili ve bilinçli olduğu, sevgi ve güler yüzle bu tür engellerin aşılacağını düşünüyorum.” dedi.