Meclis Canlı

Oyun Tasarım Atölyesi Düzenlendi


18.10.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi Atölye Muğla Bir ekibi, Katman programı kapsamında Fethiye İlçesi Kayaköy mahallesinde oyun tasarım atölyesi düzenledi.

 

‘Ortak coğrafya ve katmanlaşmış kültürleri nasıl bütünleştirebiliriz?’ temel sorusu çevresinde bir araya gelen atölye katılımcıları, çocuklar ile kültür katmanları arası iletişimi sağlayacak olan oyunları birlikte kurgulamak, üretmek ve oynamak, çocuklara antik kentlere dair bilinci medya oyunu ile geliştirmeyi amaçlıyor. Atölyede, mobil, kutu oyunu ve etkinlik olmak üzere üç farklı oyun tasarlandı. Geliştirilen üç öneriden biri olan kutu oyunu grubunda, oyunun mekanik işleyişinden nasıl oynanacağına, kullanılacak eklentilerden gelişim alternatiflerine fikirler üretildi.

 

Dijital oyun grubunda geliştirilen, Seyyare isimli mobil uygulama ise Kayaköy ile kalmayıp tüm sit ve ören yerlerine ortak etkileşimli hikayelerle gezdiren, oyuncuları hikaye yazarak antik kentleri keşfetmelerini amaçlayan bir uygulama tasarlandı. Çocuk oyunu grubu ise üretim başlangıcı bakımından bir oyunun aksine çocukların oyun yazımını yapabilecekleri ön safhadaki aşamaları tasarlandı. Katman ve diğer atölyeler hakkında detaylı bilgi almak için muglabir.com adresini ziyaret edilebilir.