Özel Toplu Taşıma Araçlarına Ücretsiz Ulaşım Desteği

06.05.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın ortaklaşa çıkarmış oldukları “Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” gereğince ücretsiz ve indirimli toplu taşıma hizmeti sunan 105 araç Özel Toplu Taşıma Aracı sahibine, Büyükşehir Belediyesine aktarılan 324.250,00 TL gelir desteğinin ödemeleri yapılmaya başlandı. Yapılan bu ödemeler neticesinde araç başı yıllık 9.000 TL destek verilmesi Ulaşımda Dönüşüm projesini de hızlandırmış ve araç değişikliklerinde sübvanse desteği olarak taşımacı esnafa ek gelir oluşturdu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, yolcular ve şoförler arasında tartışmalara yol açan ücretsiz ulaşım sorununun “Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” ile gelir desteği ödemelerinin yapılmasıyla birlikte çözüldüğünü söyledi. Kolukısa; “Ücretsiz ve indirimli toplu taşıma sunan araç sahiplerine Büyükşehir Belediyemize aktarılan gelir desteği ödemeleri yapılmaya başlandı. İlimizde ulaşım hizmeti sunan Otobüs ve Minibüs işletmecilerinin bundan sonra yapacakları kamu taşımacılığı neticesinde düzenli olarak gelir desteği ödemesinden faydalanacaklar.” dedi.