Meclis Canlı

Pandemide Sesi Duyulmayanlar: Sokakta Yaşayan Can Dostlar


20.08.2020


Dünya’yı etkisi altına alan COVID-19 virüsü nedeniyle toplumun en dezavantajlı gruplarından birisi olarak yaşamları olumsuz etkilenen sokak hayvanlarını unutmayan Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Siz evde kalın, can dostlarımız bize emanet!’ sloganıyla sokakta yaşayan can dostlarının ihtiyacına yönelik su ve mama teminine devam ediyor. 

 

Dünya’yı etkisi altına alarak insanları sosyal hayattan koparan yeni tip Koronavirüs (COVID-19) salgını, toplumun en dezavantajlı gruplarından birisi olan sokak hayvanlarının yaşamlarını da olumsuz etkiliyor.


 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, COVID-19 salgınının yaşattığı olumsuz durum nedeniyle ‘Siz evde kalın, can dostlarımız bize emanet!’ sloganıyla sokak hayvanlarının ihtiyacına yönelik su ve mama temin ediyor. Pandemide sesi duyulamayan ve besin bulmakta zorlanan sevimli can dostlarını yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi, park, bahçe ve boş arazilere yüzlerce kilogram mama ve su bırakıyor. Özellikle köpek ve kedi popülasyonunun fazla olduğu noktalara duyarlı hayvan severler ile işbirliği yaparak mama ve su bırakan Büyükşehir ekipleri, kapları her gün birkaç defa doldurarak sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmalarını engelliyor.

 

Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de ilk COVID-19 vakasının görüldüğü 11 Mart’tan bu yana Türkiye’nin sayılı barınaklarından birisi olan Geçici Hayvan Bakımevinde doktor ve uzman veteriner hekimlerce 2 Bin 966 hayvanı muayene ve tedavi ederek 858 hayvana da koruyucu aşı yaptı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından 842 hayvan da kısırlaştırıldı.