Meclis Canlı

Patates Tohumluğu Dağıtımı Yapıldı


26.01.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından alımı yapılan MUSİCA çeşidi patates tohumluğunun dağıtımı yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen Tütün Tarımına Alternatif Katma Değeri Yüksek Sebze Üretimi projesi kapsamında sahil bölgelerinde yetiştiriciliğe uygun olan MUSİCA çeşidi patates tohumluğu dağıtımı Milas ilçesi Derince mahallesinde yapılan törenle gerçekleştirildi.

Patates tohumluğu dağıtımının yapıldığı törene, Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Şube Müdürleri, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Derince Mahalle Muhtarı Saldıray Çetin ve çiftçiler katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Derince Mahallesi Muhtarı Saldıray Çetin, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne desteklerinden dolayı teşekkür etti. Çetin; “Sebze ve meyve ambarı olan Derincemizde daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Milas tarımının en büyük eksiği toprak analiz laboratuvarıdır, analiz laboratuvarının kurulması halinde daha verimli tarım yapabiliriz.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla tarımını en üst seviyeye nasıl getirebileceğimiz ile ilgili çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini belirtti. Tufan; “2014 yılı içerisinde alımını ve dağıtımını yaptığımız yem bitkileri tohumlarından sonra bugün de burada patates tohumluğun dağıtımını yapıyoruz. Tarım ile ilgili her konuda Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimize desteğimiz artarak devam edecek. Ayrıca buradan çiftçilere bir müjde vermek istiyorum. Büyükşehir Belediyemiz ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile birlikte toprak, yaprak ve su analiz laboratuvarını kuruyoruz. İlimizde eksikliği çok fazla hissedilen bu laboratuvarımız Mayıs-Haziran aylarında faaliyete başlayacaktır. Bunun yanında yine Büyükşehir Belediyemizce gezici laboratuvar ve numune alma aracımızın satın alma çalışmaları başlamış olup, bu araç içerisinde analizleri yapacak donanım bulunacak ve çiftçilerimizin arazilerinden numuneler alınarak laboratuvarımıza ulaştırılacaktır. Böylece çiftçilerimizi numunelerini Muğla'daki laboratuvara getirme zahmetinden kurtararak, işgücü ve zaman kaybının önüne geçeceğiz.” dedi.