Meclis Canlı

"Pati Bekçileri" gece nöbetinde


28.12.2018

Hava sıcaklıklarının -6 dereceyi gösterdiği Muğla’da sokak hayvanlarının üşümemesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan “Pati Bekçileri” gece gündüz sokaklarda devriye atarak nöbet tutuyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu 6 kişilik “pati bekçileri” ekibi, sokak hayvanlarının soğuk ve yağışlı havalarda mağdur olmamaları için sokaklarda devriye atıyor.

Hava sıcaklığının -6 dereceye kadar düştüğü Muğla’da başlayan yağışlarla birlikte, sokak hayvanlarına yardım eden 6 kişilik “pati bekçileri” ekibi, hayvanların kaldığı kulübelerin iç ve dış bakımını yaparak içlerine kıyafet ve mama bırakıyor.

“Sokak ve parklara kedi evleri koydular”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak kedileri için daha önceden hazırlanan 6 kedi kulübesi Menteşe ilçesinde sokak hayvanlarının yoğun olduğu değişik sokak ve parklara yerleştirildi. 7/24 sokaklarda devriye atan pati bekçileri, geçen Salı gecesi hava sıcaklığının -6 dereceye düşmesiyle birlikte kedi kulübelerinin içlerine kıyafet ve mama bıraktılar. Yağmurlu havanın altında sokak dostlarının ısınması için mesai harcayan pati bekçileri, kulübelerin iç ve dış temizliğini de yaptılar.

“Zor durumda olan hayvanlar bakım evine getiriliyor”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Muğla Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşayan candostların yanında olduklarını belirterek, “ İlimizde kış mevsiminin kendisini hissettirmesiyle birlikte sokakta yaşayan dostlarımıza sıcak yuvalar inşa etmeye devam ediyoruz. Bu yüzden de Hayvan Bakım Evimizde görevli 6 personelimizi ikişerli ekip haline getirerek “Pati Bekçileri” ismini verdiğimiz bir tim oluşturduk. Oluşturduğumuz bu ekip, sokaklarda devriye atarak zor durumda olan sokak hayvanlarına yardım ediyor onların beslenmesi ve ısınması için ortamlar oluşturuyorlar. Ayrıca bu ekipler devriye esnasında, hasta veya yaralı olduklarını fark ettikleri sokak hayvanlarını iyileşme süresi boyunca hayvan bakım evinde ağırlıyorlar. Daha sonra 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu gereği aldığımız yere geri bırakıyoruz. Ekiplerimiz ve vatandaşlar tarafından Eylül ayından bu yana değişik nedenlerle bakıma ihtiyaç duyulan bin 836 dostumuzu hayvan bakım evinde ağırladık. ”

“2018’de 750 kilo mama dağıtıldı”

Ekipler tarafından kış mevsiminde sokak hayvanlarının aç kalmaması için kulübelere mama bırakıldığı belirtilen açıklamada, şu sözlere yer verildi;

“Kışın dostlarımızın yemek bulmaları oldukça güçleşiyor. Bu yüzden onların aç kalmaması için kulübelerin içine ve sokak hayvanlarının yoğun olduğu yerlere mama bırakıyoruz. 2018 yılında da toplam 750 kilo mama dağıtımı yaptık.”

Başkan Gürün; “Candostlarımız için elimizden gelenin fazlasını yapmak, onlara sahip çıkmak için gece gündüz çalışıyoruz.”

Yaşadıkları şehri koruyan hizmetleri bir bir hayata geçirdiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’da candostları için de Türkiye’nin en donanımlı barınağını yaptıklarını, pati bekçileri ekibiyle de bu kış günlerinde candostların her an yanlarında olduklarını belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğumuz Muğlamızda şehrimizi koruyan hizmetleri ve projeleri hayata geçiriyor, vatandaşlarımız ve candostlarımız için huzurlu ve mutlu bir şehir yaratmak için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak candostlarımız için hayata geçirdiğimiz Geçici Hayvan Bakımevimiz ile Türkiye’nin en donanımlı barınaklarından birini Muğlamıza kazandırdık. Burada candostlarımızın bakımları, tedavileri yapılırken Pati Bekçileri ekibimizde bu kış günlerinde sokaklarda candostlarımız için devriye atıyorlar. Gerek ısınmaları, gerekse karınlarını doyurmak için ekiplerimiz çalışırken hasta olan candostlarımızı da barınağımıza getirip tedavilerini yapıyoruz. Yaşadığımız şehri güzelleştirmek, hayatı paylaşmak için hizmetlerimiz ve projelerimiz devam edecek.”dedi.