Meclis Canlı

Plajlarda Mavi Bayrak Bilinçlendirme Projesi


05.08.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Plajlarda Mavi Bayrak Bilinçlendirme” projesi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı, Ortaca Belediyesi, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ve Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği işbirliğinde hazırlanan proje, 06-10 Ağustos tarihleri arasında Sarıgerme plajında çeşitli etkinlikler ile düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında Sarıgerme plajında bilgilendirici broşür dağıtımı, izmarit toplama, iki dakikada plaj temizliği, deniz dibi temizliği, kırmızı yeşil pankart oyunu, ödüllü plaj spor oyunları (voleybol, yakantop, mendil kapmaca), anket çalışması, uçurtma uçurulması ve yüz boyaması yapılacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkan V. Ali İnan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Plajlarda Mavi Bayrak Bilinçlendirme projesi ile sürdürülebilir turizm ve çevre için kalıcı bilincin oluşturulması amaçlanıyor. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi olarak bu tarz projeler ile Muğla İli genelinde Mavi Bayraklı plajların sayısının artmasını ve ilimize gelecek yerli ve yabancı turist sayısında da artış olmasını hedefliyoruz.”