Meclis Canlı

Polonya Başkonsolosu’ndan Başkan Gürün’e Anlamlı Ziyaret


14.12.2016

Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski Türkiye’deki görevinin sona ermesi nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e veda ziyaretinde bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaretinde İstanbul’da yaşanan hain terör saldırısında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza baş sağlığı dilekleri ile başlayan Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski 18 yıldır Türkiye’de görev yaptığını, Türkiye ile Polonya arasında geçmişe dayanan köklü bir dostluk olduğunu söyledi ve Türkiye’nin bu zor günleri atlatacak güce, insan yapısına sahip olduğunu belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski’nin ziyaretinde, 600 yıllık bir geçmişe sahip Polonya ve Türkiye’nin tarihinde büyük mücadelelerden geçtiğini, zorlukları yendiğini söyledi ve Türkiye olarak bu zor günleri birlik ve beraberlik içinde aşacaklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski ziyareti, İstanbul’da yaşanan ve bütün ülkemizi derinden etkileyen hain terör olayında acımızı paylaştığı için teşekkür ediyorum. Polonya ve Türkiye olarak uzun yıllara dayanan dostluğumuz var. Ülkemizi çok seven başkonsolosumuza iki ülke ilişkilerindeki emekleri için teşekkür ediyor, ülkemize misafir olarak, kültür elçimiz olarak her zaman bekliyoruz.” dedi.