Meclis Canlı

Rize Ticaret ve Sanayi Odasından Başkan Gürün’e Ziyaret


12.11.2019


Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Yönetim kurulu üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası ve aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan ve oda yönetimleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti. Muğla ve Rize Ticaret ve Sanayi Odaları arasında Kardeş Oda protokolü imzalanmasından sonra gerçekleşen ziyaret samimi bir ortamda geçti ve Muğla, Rize şehirlerinin benzer yanları konuşuldu.

Karamehmetoğlu; “Rize ve Muğla yeşili mavisi ile birbirine çok benzeyen iki şehir”

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu Rize ve Muğla’nın birbirine benzeyen birçok yönünün olduğunu, Rize olarak ülkemize ve Rize’ye çayı getiren Zihni Derin’e çok şey borçlu olduklarını söyledi. Muğla ve Rize arasında kardeş oda protokolü imzaladıklarını söyleyen Karamehmetoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Rize ve Muğla birbirine çok benzeyen iki şehir. Doğası, yeşili, mavisi birbirine çok benziyor. Muğla’nın tatlısı saraylı bizim evde de yapılırdı. Muğla’daki kireç sanayinin kurucuları arasında babamızın da katkısı var. Muğla’ya çok gelmişliğim var. Çayı ülkemize ve Rize’mize getiren Zihni Derin’i saygıyla bir kez daha anıyoruz. Rize Belediye Başkanı’mızın şehir merkezine Zihni Derin heykeli yapılması konusunda projesi olduğunu biliyorum. Dünyadaki çay üretiminde Rize’miz dördüncü fakat üstüne kar düşen dünyadaki tek çay bizimkisi. Muğla Ticaret ve Sanayi Oda’mızla kardeş oda protokolü imzaladık. İki şehir arasında işbirliğimizi geliştireceğiz. Bizleri böyle restore edilmiş, mütevazi, korunmuş bir hizmet binasında misafir ettiğiniz için teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Gürün; “Rize ve Muğla Ticaret ve sanayi odalarımızı iş birlikleri için kutluyor, ziyaretleri için teşekkür ediyorum.”

Rize ve Muğla’nın coğrafi olarak birbirine uzak şehirler olmasına rağmen ortak değerler ile birbirine çok yakın iki şehir olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, temellerini değerli hemşehrimiz Zihni Derin’in attığı Rize-Muğla ilişkilerinin iki ticaret odası arasında imzalanan kardeş oda protokolü ile daha da artacağını ve sağlamlaşacağını belirtti. Başkan Gürün; “Karadenizimizin güzel şehri Rize ile Muğlamız arasında ilişkiler hemşehrimiz Zihni Derin sayesinde çok eskilere dayanıyor. Çayı ülkemize ve Rize’mize getiren, üretimini sağlayan hemşehrimiz Zihni Derin’i de bu vesile ile saygı ve minnetle anıyoruz. Muğlamızda Rize’den gelerek yerleşen vatandaşlarımız da var. Ben onlara Rize doğumlu Muğlalı diyorum. Muğlamıza gelmiş, yerleşmiş, bu şehir için çalışmış, üretmiş, ter akıtmış, evladı burada dünyaya gelmiş. Onlar artık Rize doğumlu Muğlalı hemşehrilerimiz.

Çok güzel ve her yönü ile güçlü bir ülkede yaşıyoruz. Tarımdan, turizme, hayvancılıktan madenciliğe her şeyimiz var. En büyük zenginliğimiz de insan zenginliğimiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ayrılmadığımız, onun hedeflerine doğru ilerlediğimiz sürece ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmamamız için hiçbir sebep yok. Sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberlikle aşamayacağımız engel yok. Rize ve Muğla Ticaret ve sanayi odalarımızı iş birlikleri için kutluyor, ziyaretleri için teşekkür ediyorum.” dedi.