Meclis Canlı

Romanya İzmir Başkonsolosu’ndan Başkan Gürün’e Ziyaret


22.06.2016



Romanya İzmir Başkonsolosu Mıoara Ştefan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

2015 yılı temmuz ayında İzmir Romanya Başkonsolosluğu görevine başlayan Mıoara Ştefan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek Türkiye-Romanya arasındaki ikili ilişkiler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.



Romanya İzmir Başkonsolosu Mıoara Ştefan, Türkiye-Romanya arasında ticaret, turizm, kültürel anlamda birçok konuda işbirliği ve ilişkilerin uzun yıllardır devam ettiğini, Ege Bölgesi’nde İzmir, Manisa, Muğla gibi kentlerle de bu tür ziyaretlerle birlikte olmanın, tanışmanın kendileri için önemli olduğunu söyledi. Romanya İzmir Başkonsolosu Mıoara Ştefan; “İki ülke arasında uzun yıllara dayanan ticaret, turizm, üniversite, kültürel ilişkilerimiz var. Geçen sene Romanya’dan Muğla’ya gelen turist sayısı 14 bin 500 iken bu yıl ne yazık ki 608. Türkiye’de yaşanan bazı olumsuz gelişmelerden etkilenen vatandaşlarımız Yunanistan’ı tercih etti. Konsolosluğumuzun web sayfasından, kişisel sayfalarımdan Türkiye’nin, İzmir’in güvenli olduğunu belirtiyorum ve ülkenizde hizmet etmekten çok memnunum. Muğla’yı ve özellikle belediye binanızı çok beğendim. Bundan sonra ülkelerimiz için birlikte elimizden geleni yapmaya hazırız.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Türkiye-Romanya arasındaki ikili ilişkilerde Muğla olarak üzerlerine düşen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi ve Romanya İzmir Başkonsolosu’na ziyaretleri için teşekkür etti.



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ülkemizde özellikle bu sene yaşanan olumsuz gelişmelerden birçok ülke vatandaşları gibi Romanya vatandaşları da etkilenerek tercihlerini başka ülkelerden yana kullanmışlar. Dünyada ekonomiye yön veren küresel güçlerin tetiklediği olaylar ne yazık ki sadece ülkemizde değil Paris’te, Brüksel’de de yaşanıyor. Dünya’da yaşanan adaletsiz gelir dağılımının önüne geçilmeli, terör olaylarına karşı kalıcı barışçıl çözümler bulunmalıdır. Romanya İzmir Başkonsolosumuzun ziyareti bizler için çok anlamlı. Bu tür ziyaretler ve tanışmalarla işbirliğimizi arttırabilir, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirebiliriz. Başkonsolosumuza ziyaretleri için teşekkür ediyorum.” dedi.