Meclis Canlı

Sanayi Olmadan da Kalkınabilen Kent Muğla


20.03.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Planlama Stüdyo Alan Çalışması için Muğla’ya gelen Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ikinci sınıf öğrencileri Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Planlama Stüdyosu Alan Çalışması için Muğla’ya geldi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Konakaltı Kültür Merkezi’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Menteşe Belediyesi Müdürlerinin imar, şehircilik ile ilgili öğrenciler için hazırladığı sunuma katılarak 75 öğrenciye Muğla’yı anlattı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın çok farklı, çok değerli bir il olduğunu Muğla’da her yapılacak işin en ayrıntılı şekilde düşünülerek yapılması gerektiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla coğrafyasına baktığımızda diğer büyükşehirlerden çok farklı bir il. Diğer büyükşehirlerde nüfusun üçte ikisi merkezde üçte biri de prefer de yaşıyor. Ama Muğla’da yerleşim ayrı ayrı ve çok fazla nüfusa sahip il merkezimiz ya da ilçelerimiz yok. Muğla’yı ilçe ilçe değil bir bütünün parçası olarak değerlendirmenizde yarar var. Ülkemizde Anadolu’dan başta İstanbul olmak üzere göçler devam ediyor. Şehir merkezlerine göçü azaltmamız için nüfusun bulunduğu yerde geçinebileceği sistemi kurmalı, yaşadıkları ortamları, alanları daha yaşanır ve huzurlu hale getirmeliyiz. Bunun yanında kentten köylere göçü sağlayacak makro planı da hayata geçirmeliyiz. Muğla, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri için geniş ve farklı alanlarıyla çalışabilecekleri eşsiz bir coğrafya. Bu kenti, çağdaş tüm şehircilik kurallarına uyan, yenilikleri ve yeni şehircilik anlayışlarını da doğayla ve mevcut değerlerle çatışmadan uygulayabilen sanayisiz, kültür öncelikli, tarıma dayalı, turizmle iç içe bir laboratuvar gibi değerlendirebilirsiniz. Bu programı düzenledikleri için Yıldız Teknik Üniversitesi hocalarına teşekkür ediyorum ve 75 öğrencimize Muğlamıza hoşgeldiniz diyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Menteşe’ye geldi. Öğrencilere, Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ve Menteşe Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından, Muğla ve Menteşe’ye ait imar planı çalışmaları, alt yapı çalışmaları, kentsel sit alanı, ve konut tipleriyle ilgili sunum yapıldı.