Meclis Canlı

Şehitler Anısına İki Dünya Rekoru


19.03.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programında, Ali Bahçetepe şehitler anısına gerçekleştirdiği gösteride iki Dünya rekoru kırdı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gösteride Ali Bahçetepe, “Göğüs üstünde 16 adet beton bloğun zamana karşı kırılması” dalında daha önce 7.32 saniye olan Dünya rekorunu 6.33 saniyeyle kırarak rekorun yeni sahibi oldu. “Tek vuruşta en fazla beton bloğun kırılması” kategorisinde kendisine ait rekoru 37 adet beton bloğa çıkararak rekorunu yeniledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali İnan yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Ali Bahçetepeyi kırdığı iki dünya rekoru için kutluyor, kendisiyle Büyükşehir Belediyemiz çatısı altında Muğla İlinin diğer ilçelerinde yeni rekor denemeleri yapılmasını planlıyoruz.”

Gerçekleştirilen gösterinin ardından Ali Bahçetepeye, Muğla Valisi Amir Çiçek ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından plaket, çiçek ve çeşitli hediyeler takdim edildi.