Sesli Yaya Uyarı Cihazları Takılıyor

07.05.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, trafikte yayaların güvenliği için sesli olarak uyarı yapan cihazların montaj çalışmalarına başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından sinyalize kavşaklarda yayaları sesli olarak uyaran cihazların montajı yapılıyor. Trafikte yayalar ve  özellikle görme engelli vatandaşların güvenliği için düşünülmüş olan sesli yaya uyarı cihazlarının ilk etapta 80 adetinin montajı yapılacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “40 adeti Türkçe, 40 adeti ise turistik bölgelerimizde kullanılmak üzere Türkçe-İngilizce olan Sesli Yaya Uyarı Cihazları sayesinde özellikle görme engelli vatandaşlarımız sinyalize kavşaklardaki yaya geçitlerinden geçerken güven içerisinde hareket edebilecekler.”