Sevimli Dostlarımız Kışın da Güvende

12.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için yaptığı çalışmalarını kış mevsiminde de titizlikle sürdürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, sokak hayvanlarının kış mevsiminde soğuktan etkilenmemeleri, aç ve susuz kalmamaları için tüm gayretiyle çalışmalarına devam ediyor. Menteşe ilçesindeki Geçici Hayvan Bakımevinde sevimli dostların kış aylarını rahat ve sağlıklı geçirebilmeleri için hazırlıklarını tamamlayan ekipler sokakta yaşayan hayvanları da unutmuyor. Bakımevi personeli tarafından Menteşe ilçesindeki çeşitli noktalarda bulunan kedi evlerine ve belirli bölgelere gün boyu rutin olarak mama ve su bırakılıyor.

“647 Sokak Hayvanımız Sıcak Yuvalarına Kavuştu”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, sokak hayvanlarının soğuk hava şartlarından olumsuz yönde etkilenmemeleri için özveriyle çalıştıklarını ayrıca Geçici Hayvan Bakımevinde hayvanların aşı, kısırlaştırma ve tedavilerinin devam ettiğini, bugüne kadar da toplam 647 sokak hayvanının sahiplendirildiğini söyledi. Hacı Koç; “Sevimli dostlarımızın kış aylarını sağlıklı bir şekilde geçirebilmeleri için Geçici Hayvan Bakımevimizde güneş ışığını engellemeyen saydam malzemeler kullanılarak hayvanlarımızın yaşam alanlarının etrafı brandalarla kapatıldı. Ayrıca kafeslere vücut ısılarını koruyabilmeleri için ahşap altlıklar ve battaniyeler yerleştirildi. Sokakta yaşayan diğer dostlarımız içinde ekiplerimiz gün boyu düzenli aralıklarla kedi evlerine ve belirli noktalara mama ve su bırakma çalışmaları yapıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarımız için bir çok çalışma yapıyoruz ancak vatandaşlarımızı da özellikle kış mevsiminde bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Sizlerde sokak hayvanlarını sahiplenerek onlara sıcak bir yuvanın kapılarını açabilirsiniz.” dedi.