Meclis Canlı

Seydikemer’de 351 Bin Metre Sulama Kanalı Temizliği Yapıldı


16.02.2021


Muğla Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden bu yana Seydikemer ilçesinde 351 Bin 400 metre sulama kanalı temizliği, 10 Bin 700 metre sulama kanalı tamiratı ve 6 Bin 872 metre kapalı sistem boru döşemesi  gerçekleştirdi.

 

Verimli toprakları, başat ürünleri ile bir tarım kenti olan Muğla’da hizmetleri ve projeleri ile her zaman üreticinin yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi tarımsal sulama kanalları bakım, onarımı ve temizliği ile de üreticilere destek oluyor. 2014 yılında Büyükşehir olan Muğla’da Büyükşehir Belediyesi üreticilerin mağdur olmaması için bu hizmeti il genelinde vermeye çalışıyor.

 

2020 yılında Seydikemer ilçesi Arsa, Bayır, Bağlıağaç, Boğalar, Bekçiler, Çaltılar, Çaltıözü, Çatak, Çobanisa, Çukurincir, Dere, Dont, Doğanlar, Döğer, Eldirek, Gölbent, Güneşli, Hacıosmanlar, Karadere, Kayabaşı, Karaköy, Kayacık, Kayadibi, Korubükü, Kumluova, Minare, Ören, Sahil Ceylan, Sarıyer, Seki, Söğütlüdere, Uğurlu, Temel, Yaka, Yayla Ceylan, Yayla Kınık, Yaka, Yayla Temel, Yayla Karaçulha, Yayla Yakacık Mahalleleri olmak üzere toplam 40 Mahallede Büyükşehir ekipleri tarafından sulama kanalı desteği verildi. Büyükşehir ekipleri 40 mahallede 174 bin metre sulama kanalı temizliği, 5 bin 500 metre de sulama kanalı bakım onarımı gerçekleştirdi. Ayrıca kurulduğu günden bu güne de Büyükşehir Belediyesi Seydikemer ilçesinde 351 Bin 400 metre sulama kanalı temizliği, 10 Bin 700 metre sulama kanalı tamiratı, 6 Bin 872 metre kapalı sistem boru döşemesi  yapıldı.