Sivrisinek ve haşere ile mücadeleye hız kazandırıldı

04.06.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi 12 ay boyunca devam eden haşere ile mücadele kapsamında havaların ısınmasıyla birlikte çalışmalarını hızlandırdı.

Havaların ısınmasıyla birlikte oluşan uygun üreme ortamları nedeniyle sivrisinek ve haşere popülasyonunda artış riski oluşması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi ekipleri bu artışın önlenmesi amacıyla mücadele çalışmalarına hız kazandırdı.

Geçen yıllarda belirlenip kaydı yapılan jit alanlarına gereken müdahaleler rutin olarak yapılırken, yağışların azalması ile birlikte çöplüklerde karasinek, rögar ve fosseptiklerde hamamböceği ile fare, sazlık, bataklık ve dere gibi büyük alanlarda sivrisinek mücadeleleri için uzun süre etkili olan biyosidal ürün uygulamalarına başlandı.

Yıl boyu yapılan bilgilendirme çalışmaları kapsamında ise vatandaşlara sivrisinek ve haşere ile mücadelede etkin yollar ve yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi.