Meclis Canlı

Stratonikeia da İdil Biret Rüzgarı


01.08.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İdil Biret ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın sahne aldığı konser büyük ilgi gördü.

 

Piyano ve Devlet Sanatçısı İdil Biret ve  Şef Münif Akalın yönetimdeki Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası konseri Pazartesi günü Gladyatörler ve aşkın kenti Stratonikeia’da gerçekleşti. Yoğun bir katılımın olduğu konserde oturma yeri bulamayan vatandaşlardan bazıları yerde ve bazıları da tarihi mermerlerin üzerine oturarak konseri takip etti.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yatağan Belediyesi iş birliğinde düzenlenen konser bölgedeki vatandaşların yanı sıra Bodrum, Marmaris, Datça, Fethiye gibi tatil bölgelerinde bulunan yerli turistlerden de ilgi gördü.

 

Konser sonrasında konuşan piyano ve Devlet Sanatçısı İdil Biret “Gladyatörler ve aşkın kenti Stratonikeia’da konser vermek büyük bir mutluluk. Büyük bir kalabalık önünde böyle bir ambiyansta konser vermenin heyecanı bambaşka. Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası ile birlikte eserleri seslendirmekten de keyif duydum. Orkestra ekibine ve böyle bir orkestrayı kuran Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü tebrik ediyorum. Konserin başından sonuna kadar gösterilen ilgi için de herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

 

Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık “İdil hanım bizi bu gün sanatla doyurdu. Bize bu güzel akşamı yaşatan İdil Biret’e ve onunla buluşmamızı sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Stratonikeia sanata kucak açan yuva olacak”

Konser sonunda bir konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Stratonikeia’da gerçekleşen konserin bir ilk olduğunu, devamının da geleceğini belirtti. Başkan Gürün konuşmasında “Stratonikeia yüzyıllar sonra bu kadar geniş bir  kitleye ev sahipliği yaptı. Buna vesile olan çok değerli devlet sanatçımız İdil Biret, Aspendos’ta ilk konser veren kişi. Ve bunun sonrasında da Aspendos çeşitli etkinliklere sahne oldu. Gladyatörler ve aşkın kenti Stratonikeia’da da ilk konserini veren değerli sanatçımıza bu güzel akşam için tüm katılımcılar adına teşekkür ediyorum. Bundan sonra burası sanata kucak açan yuva olacak” ifadelerini kullandı.

 

Konser sonunda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık İdil Biret’e günün hatırası olarak plaket takdim etti.