Meclis Canlı

“Su Ayak İzi Projesi” Adım Adım Hayata Geçiriliyor


02.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü “Su Ayak İzi ve Temiz Su Eylem Planı” projesi adım adım hayata geçiriliyor. Proje kapsamında Büyükşehir Belediye personeline eğitim semineri düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı koordinasyonluğunda düzenlenen eğitim çok sayıda personelin katılımı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Eğitim seminerinde personellere, proje danışmanlığını yürüten GTE Carbon Direktörü Kemal Demirkol ve Hollanda merkezli Su Ayak İzi Ağı ( Water Footprint Network ) Proje Yöneticisi Dr. Ertuğ Erçin tarafından iklim değişikliğinin su kaynakları üzerindeki etkileri, Muğla İlinde su kaynakları potansiyeli ve su verimliliği konularında bilgiler verildi. Ayrıca Su Ayak İzi Ağı ( Water Footprint Network ) Proje Yöneticisi Dr. Ertuğ Erçin, dünyada su ayak izi ile ilgili örnek uygulamaları katılımcılara aktardı. Erçin, global açıdan ön görülen su krizleri ile ilgili örnekler vererek İngiltere, Fransa ve Çin gibi ülkelerin su uygulamaları ile ilgili istatiksel bilgileri katılımcılar ile paylaştı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Aylin Giray, eğitim seminerinin açılış konuşmasında, suyun önemine dikkat çekerek, dünyada su kaynaklarının verimli kullanılması ve su ayak izi kavramının öneminden bahsetti. Projenin çıkış noktasını ve hazırlık aşamasına kısaca değinen Aylin Giray; “Muğla ilimiz ve Büyükşehir Belediyemizin su ayak izi haritasının çıkarılarak kaynakların tespitinin yapılacak ve belirlenen kaynaklara uygulanacak ihtiyaç analizi ile su eylem planları oluşturulacak. Türkiye ilk kez İlimizde gerçekleştirilen proje Muğlamıza hayırlı olsun.” dedi.