Meclis Canlı

Su Ürünleri Sektörünün Sorunları Görüşüldü


07.02.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin su ürünleri sektörüne yönelik stratejinin belirlenmesi projesinin ilk toplantısı geçtiğimiz hafta gerçekleşti.

Muğla Büyükşehir Belediyesinin yürütücülüğünü yaptığı Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi danışmanlığında yürütülen “Muğla Büyükşehir Belediyesinin Su Ürünleri Sektörüne Yönelik Stratejinin Belirlenmesi” projesinin ilk toplantısı yapıldı. 2 Şubat’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda balıkçı tekneleri, yatlar, mavi tur tekneleri gibi deniz araçlarının sıvı ve katı atıklarının miktarı, toplama yerleri ve bertarafı konuları ile sorun ve çözümleri görüşüldü.

Toplantı Muğla Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Liman Başkanlıkları, Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı, Deniz Ticaret Odaları, TÜRÇEV ve atık alımı yapan özel firmaların katılımıyla gerçekleşti.

Konu ile ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Su ürünleri sektöründe lider olan ilimizde Büyükşehir Belediyesi olarak sektörün sorun ve çözümleri için çalışmalara devam ediyoruz. Bu proje kapsamında gerçekleştirdiğimiz ilk toplantı verimli bir şekilde gerçekleşti. Bu proje ile faaliyetlerimizi yönlendiriyoruz” ifadeleri yer aldı.