Taksimetre Fiyat Tarifelerine Zam Yok

11.01.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kurulu tarafından oy birliği ile alınan kararla 2016 yılında taksimetre fiyatlarına zam yapılmadı.

Şoförler Odası Başkanlıkları, İlçe Belediye Başkanlıkları ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlıklarından alınan görüş ve öneriler sonucunda hali hazırda uygulanmakta olan taksimetre fiyatlarına zam yapılmadan 2016 yılında da uygulanması yönünde UKOME Kurulunda oy birliği ile karar alındı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, taksimetre tarifelerinde fiyat artırımı yapılmadan taksi kullanımının artırılması amaçlanarak, vatandaşların daha ekonomik yararlanacağı şekilde düzenlemeler yapıldığı belirtildi. Yetkililer, 2016 yılı ticari taksi taksimetre fiyat tarifelerinin hali hazırda uygulanmakta olan açılış ücreti 4 TL, mesafe tarifesi 4,50 TL, zaman tarifesi 30 TL, birim zaman ücreti 0,50 TL, birim mesafe ücreti 0,45 TL şeklinde devam edeceğini söylediler.