Meclis Canlı

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Devam Ediyor


22.06.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından personele yönelik Oryantasyon, Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitime 126 personel katıldı. Programın Oryantasyon bölümünde sunum yapan İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı  Eğitim Şube Müdürü Zerrin Kılınç Muğla Büyükşehir Belediyesinin vizyonu, misyonu, temel değerleri, organizasyon yapısı, üst yönetim kadrosu, Daire Başkanlıklarının görevleri ve hizmet binaları hakkında bilgi verdi. Temel İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfta yer alan işlerde görev yapan personel 16 saat eğitim alırken az tehlikeli işlerde görev yapan personel 8 saat eğitim aldı. İş Güvenliği Uzmanı Hüseyin Karaova ve İşyeri Hekimi Levent Tetik tarafından Çalışma Mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, kişisel koruyucu donanım kullanımı, elektrikten kaynaklanan tehlikeler, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, iş kazası, meslek hastalığı, işyeri temizliği ve düzeni konularında eğitim verdi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Ali Zağlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Kurum ile personel arasındaki bağı kurmak ve geliştirmek için oryantasyon eğitimleri, kurum güvenlik kültürünü oluşturmak için İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle bu eğitimleri düzenlemeye devam edeceğiz.” dedi.