Meclis Canlı

Toplu Taşıma ve Hal'lerde Koronavirüs Önlemi Arttırıldı


11.03.2020



Türkiye'de ilk Koronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçede otogarlar, toplu taşıma araçları, haller ve ödeme noktalarında dezenfekte önlemleri arttırıldı. Toplu taşıma araçları 'Sağlık Bakanlığı onaylı en az yüzde 60 alkol bazlı dezenfektan” ile iç ve dış sterilizasyon işlemine tabi tutuldu.

13 ilçede virüs önlemi

Turizm sezonunda 5 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turist ağırlayan Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Muğla’da Koronavirüs önlemleri arttırıldı. Koronavirüsün son olarak Türkiye’de de görülmesinin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi 13 ilçede otogarlar, toplu taşıma araçları, haller, kamu binaları ve ödeme noktalarında dezenfekte çalışmalarını arttırdı. Ekipler otogarlarda bulunan bekleme noktaları, bilet satış noktaları, asansörler ve yürüyen merdivenlerde dezenfekte çalışması yaptı. Muğla’da bulunan toplu taşıma araçları “'Sağlık Bakanlığı onaylı en az yüzde 60 alkol bazlı dezenfektan” ile iç ve dış sterilizasyon işlemine tabi tutuldu. Öte yandan Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait ödeme noktalarında bulunan bankamatiklerde de dezenfekte işlemi yapıldı. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Son günlerde etkili olan ve tüm dünyayla birlikte Türkiye’de de görünen Koronavirüs başta olmak üzere her türlü salgın hastalık riskini en aza indirmek amacıyla, yolcu hareketliliğinin yoğun olarak yaşandığı Menteşe otogarı başta olmak üzere tüm ilçe otogarlarının ve toplu taşıma araçlarının, kamu binalarının, hallerin dezenfekte ve sterilizasyon çalışmaları arttırıldı. Sefer sonunda yapılan temizlik çalışmalarında otobüslerdeki yolcu tutmaçları, koltuklar, havalandırma kapakları, cam ve metal yüzeyler yüzeye uygun ürünler ile rutin olarak dezenfekte ediliyor. Vatandaşlarımızın sağlığı için gerekli tedbir ve önlemleri arttırarak uygulamaya devam edeceğiz.” denildi.