Meclis Canlı

Trafik Işıklarında Yeşil Dalga Uygulaması


09.04.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi, trafik ışıklarında bekleme sürelerinin düşürülmesi için sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi daha önce Menteşe İlçesi Atatürk Bulvarı üzerinde, Görkem Sokak Kavşağı ile Cevizli Sokak Kavşağı arasında başladığı yeşil dalga uygulamasına, Fethiye İlçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki sinyalizasyon tesislerini ekledi.

Artan trafik yoğunluğu nedeniyle sinyalize kavşak noktalarında kırmızı ışıkta bekleme sürelerini azaltmak, zamandan ve yakıttan tasarruf etmek, sürücülerin yasal hız sınırları içerisinde seyir etmelerini sağlamak ve kırmızı ışık ihlallerini önlemek üzere 50 km/sa hıza göre hayata geçirilen yeşil dalga uygulamalarına, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde Günlükbaşı Mahallesinde bulunan üç sinyalizasyon tesisinde geçtiğimiz aylarda başlanmıştı. Bulvar devamındaki beş sinyalizasyon tesisinde de koordinasyon çalışmaları tamamlanarak 2 ayrı koridorda yeşil dalga uygulamasına başlanarak ışıklarda bekleme süreleri azaltılmış oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi konu ile ilgili yaptığı açıklamada “İlimizin nüfus ve araç yoğunluğu artmış olması göz önünde bulundurularak sinyalize kavşaklarda bekleme sürelerini azaltmak ve trafik sıkışıklığını önlemek için sıralı olan kavşaklarımızda koordinasyon kurularak yasal hız sınırları içerisinde yeşil dalga uygulamasına başlanmıştır. Menteşe İlçemizde başlanan uygulamaya Fethiye İlçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki kavşaklar da dahil edilmiştir.” dedi.