Meclis Canlı

Trüf Mantarı İçin Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi


27.04.2015

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Aziz Türkoğlu ve Fransa’dan Pierre Sourzat’ın sunum yaptığı Trüf Mantarı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı.

    Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın girişimleri ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısına Fransa’da Trüf Mantarı konusunda makale ve kitapları bulunan ve kendisi de büyük ölçekli trüf mantarı üreticisi olan Pierre Sourzat katıldı. Trüf mantarı çeşitleri ve üretim şekilleri konusunda katılımcıları bilgilendiren Pierre Sourzat, trüf mantarı üretimi için toprağın kireçli olması gerektiğini, iklimin uygun olması ve aşılı fidanların olması gerektiğini söyledi. Trüf mantarının kendine has tat ve aromaya sahip olması ve çok ender bulunması nedeniyle kilogram fiyatının 1.000 Euro’yu bulduğunu söyleyen Pierre Sourzat, Muğla’da da trüf mantarının üretildiğini ve üretimin arttırabileceğini söyledi.

   Akademik çalışmaları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Aziz Türkoğlu tarafından yürütülen Trüf Mantarının Muğla’da üretimi şu anda Yatağan’da bulunan 3 farklı arazide toplamda 10 dekar alanda yapılıyor.

   Muğla arazilerinin trüf mantarına uygun olması ve vatandaşlar için ayrı bir gelir kaynağı olması beklenen trüf mantarı ile ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin araştırma çalışmaları devam ediyor.