Meclis Canlı

Tükettiği enerjisini çatısından üretti


27.11.2019


Menteşe Şehirlerarası Otogarı yapıya entegre güneş panellerinden oluşan çatısı sayesinde tükettiği enerjini çatısından üreterek çevreye ve belediye bütçesine büyük katkı sağladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe ilçesine 11 Milyon TL yatırımla kazandırdığı ve yapıya entegre güneş enerjisine sahip çatısı ile Türkiye’de ilk olan Menteşe Şehirlerarası Otogarı tükettiği enerjini çatısından üreterek çevreye ve belediye bütçesine büyük katkı sağladı.

2019 Eylül ayı verilerine göre toplam 25.636,679 KW/saat yaklaşık 20 Bin TL değerinde elektrik üreten Menteşe Şehirlerarası otogarı tükettiği enerjisinin tamamını çatısından elde etti.

Başkan Gürün; “Muğla’mız her zaman hizmetin en iyisini hak ediyor”

Doğal ve tarihi güzellikleri ile dünyanın ve ülkemizin en gözde şehirlerinden birinde yaşadıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün hayata geçirdikleri örnek projelerle hem bu eşsiz şehri koruduklarını hem de vatandaşa en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını söyledi.

Başkan Gürün; “Muğla doğası, tarihi, birbirinden değerli 13 ilçesi ile sadece üzerinde yaşayanları değil herkesi kendine hayran bırakan muazzam bir şehir. Büyükşehir ailesi olarak bu şehrin güzelliklerini koruyarak geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Güneşlenme süresi olarak da diğer şehirlerden şanslı olan şehrimizde tesislerimizi güneş panelleri ile donatıyor bu enerjiden yararlanarak çevremizi ve bütçemizi koruyoruz. Şimdilik Menteşe, yapımı devam eden Bodrum otogarımızın çatıları, mezbaha tesisimiz ve Bodrum Konacık hizmet binamızda güneş enerjisinden yararlanıyoruz. Yapıya entegre çatısıyla Türkiye’de örnek bir proje olan Menteşe Otogarımız tükettiği enerjisinin tamamını çatısından elde etti. Çevreye ve belediye bütçesine büyük katkı sağlayan tesisimiz ile yapım aşamasındaki hedeflerimize ulaştık. Bu tür Türkiye’ye örnek ve yenilikçi projeler Muğlamıza çok yakışıyor. Çünkü Muğla her zaman hizmetin en iyisini hak ediyor” dedi.