Meclis Canlı

Turizm işletmecileri haşere konusunda bilgilendirildi


08.05.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi, entegre haşere mücadelesinin birinci ayağı olan kültürel mücadele kapsamında Ortaca, Fethiye, Marmaris ve Bodrum ilçelerinde turizm işletmecilerini bilgilendirdi.

 

Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip turizm cenneti Muğla’da, havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların yaz aylarını rahat geçirebilmeleri için sivrisinek ve haşerelerle mücadele çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Meteorolojik ve coğrafi konumu nedeniyle sivrisinek ve haşereler için önemli üreme alanına sahip Muğla ilinde şehre ziyarete gelen misafirlerin yaşam kalitesini arttırmak amacıyla haşere tedbirleri alınıyor.

 

Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekiplerince yapılan entegre haşere mücadelesinin birinci ayağı olan kültürel mücadele kapsamında Ortaca, Fethiye, Marmaris ve Bodrum ilçelerindeki turizm işletmecileri haşere mücadelesi hakkında bilgilendirildi. Turizm işletmelerine satın aldıkları haşere hizmetlerinin kalitesini artırıcı ve yol gösterici sunumların yapıldığı bilgilendirmede katılımcılara, işletmelerin içerisinde haşere üreyebilecek alanlar gösterilerek bu alanlarda alınması gereken fiziksel tedbirler hakkında bilgi verildi. Ayrıca haşere mücadelesinde en önemli işin fiziksel tedbirler ile haşere ergin hale gelmeden yapılacak mücadelenin önemi olduğu anlatılarak, katılımcılarla fikir alışverişinde bulunuldu.