Meclis Canlı

Türkiye Göller Arası Basketbol Turnuvası Sona Erdi


16.05.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bafa Gölü ve Köyceğiz Gölü takımlarıyla katıldığı Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye Göller Arası Basketbol Turnuvası, 13-14 Mayıs'ta gerçekleştirilen görkemli bir organizasyonla sona erdi.

Projenin asıl amacı olan göllerdeki çevre sorunlarına dikkat çekme amacıyla 14 Göl şehri temsilcisi kendi şehirlerinden getirdikleri göl sularını Burdur Gölü'ne boşaltarak Göl Kardeşliği Sosyal Sorumluluk Projesini başlattı. Türkiye Göller Arası Basketbol Turnuvası’nda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından göller ve sularla ilgili çalışmaları ortaya koyan stant kuruldu.  Muğla Büyükşehir Belediyesi turnuvada yaptığı çalışmalarla Göller Arası Basketbol Turnuvası özel ödülünü aldı.

Birçok önemli konuya dikkat çekmek adına anlamlı projelerin gerçekleştirildiği etkinliklerde Büyükşehir Belediyesince 14 Mayıs Anneler gününde Burdurlu annelere canlı çiçek dağıtıldı, Engelliler Haftası kapsamında özel sporcular gösteri maçına çıktı,  14 Mayıs Pazar Anneler gününde, sağlık ve spor temalı bir etkinlik gerçekleştirildi. Akrobasi - dans gruplarının şovları, gösteri maçları, renkli stantları, kadın-çocuk etkinlikleri ve rekabet dolu maçlarıyla bir festival havasında gerçekleştirilen turnuva önümüzdeki yıl dünyanın dört bir yanından davet edilecek göl şehrinin katılımıyla uluslararası platforma taşınarak, Uluslararası Göl Turnuvası ismiyle gerçekleştirilecek.