Meclis Canlı

Türkiye’de İlk “Mor Yaşam” Projesi ile 85 kadın hükümlüye destek


17.10.2019

Muğla Büyükşehir Belediyesi başlattığı “Mor Yaşam” projesi ile kadın hükümlüler ve çocuklarına 2 yılda 889 adet hijyen paketi desteğinde bulundu.

Kadınlara yönelik çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı Aralık ayında başlattığı “Mor Yaşam” projesi ile ceza evlerinde yaşayan kadınlara ve çocuklara destek olmaya devam ediyor. Şeffaf belediyecilik anlayışı ile yaptığı hizmetleri bir bir kamuoyu ile paylaşan Muğla Büyükşehir Belediyesi, 3 aylık periyotlarla Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan kadın ve çocukların temel, zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla temizlik, kişisel hijyen ve bakım malzeme desteği sağlıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, bugüne kadar 889 hijyen paketi dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayında Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ve Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan 85 kadın ve 15 çocuk olmak üzere toplamda 100 hijyen paketi cezaevinde kalan kadın ve çocuklara dağıtıldığı belirtildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi;

“Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak Türkiye’de bir ilk olan projeyi hayata geçirdik. Özellikle cezaevlerinde kalan kadınlara temizlik ve kişisel bakım anlamında destek olarak yanlarında olmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlamında birçok yenilikçi ve dayanışmayı arttıran hizmetimizi vatandaşlarımız için hayata geçirdik. Mor Yaşam projesi ile de cezaevinde kalan kadınlarımızın yanında olmak, onlara dışarıdan bir umut olmak istedik. Temizlik ve kişisel bakım malzemeleri ile sabun, şampuan, bulaşık deterjanı, çamaşır deterjanı, diş macunu, diş fırçası, banyo lifi, kulak çöpü, çöp poşeti, bulaşık süngeri gibi ürünleri onlara ulaştırıyoruz.” dedi.