Türkiye’de İlk Olan “Mor Yaşam Projesi” Başladı

02.11.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olan hizmeti Mor Yaşam Projesi Muğla’da başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Mor Yaşam Projesi ile cezaevlerinde kalan kadınlara temizlik, kişisel hijyen ve bakım malzemelerinden oluşan destek paketleri dağıtılmaya başlandı. Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan kadınların temel, zorunlu fiziki gereksinimlerini karşılamak amacıyla 85 hijyen paketi yetkililer tarafından dağıtıldı. Hijyen paketlerinin içerisinde kadınların kişisel bakımlarında kullanacağı spesifik ürünler ve temizlik malzemeleri bulunuyor.

Hacı Koç: “Türkiye’de İlk olan Projemizle Cezaevlerindeki Annelerin Yanındayız”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, sosyal belediyecilik anlamında vatandaş odaklı hizmetlerden biri olan Mor Yaşam Projesi ile cezaevlerinde kalan kadınların ve cezaevlerinde anneleri ile birlikte kalan çocukların bir nebze olsun yanlarında olmak istediklerini, Muğla Büyükşehir Belediyesi Mor Yaşam projesinin Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.  Hacı Koç; “Mor Yaşam Proje’mizin amacı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ceza İnfaz Kurumunda kalan kadınların kişisel hijyen ve bakım ihtiyaçlarını karşılayarak kadınların mağduriyetlerinden kurtulmalarına destek verip Ceza İnfaz Kurumunda kalan çocukların sağlıklı bir gelişim süreci geçirmelerine katkı sağlamak istiyoruz. Hijyen paketlerimiz  Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğünde görevli iki kadın sosyolog tarafından kadın ve çocuklara verilmeye başlandı.  Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ve Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan kadın ve çocuklara toplamda 85 tane hijyen paketi teslim ettik. 3’er aylık periyotlarla devam edecek projemize destek veren başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’mız sayın Dr. Osman Gürün’e ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum.” dedi.