Türkiye’nin Renkleri Muğla’da Buluştu

05.06.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen ve Türkiye Şampiyonalarının ikincisi olan Minikler Türkiye Şampiyonası 3 - 4 Haziran 2017 tarihleri arasında Muğla Menteşe Spor Salonu’nda yapıldı.

Minikler Türkiye Şampiyonasında Geleneksel Düzenlemeli Dal kategorisinde Türkiye’nin birçok farklı bölgesinden gelen 12 kulüp yarıştı. Şampiyonada Minikler Geleneksel Düzenlemeli Dal kategorisinde Muğla Bodrum Akademi Karya ve Karya Çiçekleri Spor Kulübü birinci, İzmir Border Gençlik ve   Spor Kulübü ikinci, Antalya Yörem Halk Dansları Gençlik ve   Spor Kulübü üçüncü oldu.

Düzenlemesiz Dal kategorisinde ise Trabzon Beşikdüzü Spor Kulübü birinci, İzmir Çınar Kültür Gençlik ve   Spor Kulübü ikinci, Diyarbakır Halay Gençlik ve   Spor Kulübü üçüncü oldu. Şampiyonada dereceye giren takımlara kupaları,  Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hacı Koç, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Ali İnan, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Cem Kaytan tarafından takdim edildi.

Renkli görüntülere sahne olan şampiyonaya 630 sporcu, 200 müzisyen, idareci, antrenör ve 60 federasyon görevlisi katıldı. Tüm takımlara madalya, hakemlere, federasyon yetkililerine ve takım antrenörlerine teşekkür belgesi ve  hediye çanta verildi.