Meclis Canlı

Türkiye’ye örnek, Muğla’ya yakışan Otogarın açılışı yapıldı


22.02.2019

Tükettiği enerjinin yüzde 80’ini güneş panellerinden oluşan çatısından elde eden ve bu özelliği ile Türkiye’de ilklerden olan Menteşe Şehirlerarası Otogarı büyük bir katılımla açıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından çatısındaki güneş enerjisi santrali ile kendi enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 80’ini karşılayacak olan 11 Milyon 186 Bin 400 TL’ye yapımı tamamlanan Menteşe Şehirlerarası Otogarın açılışı yapıldı.

Terminal içerisinde gerçekleşen açılış törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Milletvekilleri Mürsel Alban, Burak Erbay ve Süleyman Girgin, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, İyi Parti Menteşe İlçe Başkan adayı Ayçin Evgeç Dalgıç ile çok sayıda taşımacı esnaf ve vatandaş katıldı.

Kooperatif Başkanı; “Yeni Otogarımızdan çok memnunuz”

Törende konuşan Akyaka Kooperatifler Başkanı Serdal Pekmezci, otogarın şehir dışına çıkartılması şehir trafiğini rahatlattığını belirterek, “Böyle bir tesisin kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulması biz taşıyıcılar içinde çok iyi oldu. Vatandaşımız alışma süresini çok kısa sürede atlattı. Yeni otogarımızdan memnunuz ve başkanımıza böyle bir yer kazandırdığı için teşekkür ederiz” dedi.

Bahattin Gümüş; “Bu büyük yatırımın da açılışından dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz”

Daha sonra konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Kendi enerjisini üreten bir tesis inşa etmek çevreye ve doğaya verilen önemin göstergesidir. Muğla Büyükşehir Belediyemiz ilçemize yatırımlarını sürdürüyor. Bu büyük yatırımın da açılışından dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi.

 Süleyman Girgin; “Büyükşehir hizmetleri ile Muğla’yı kısa zamanda kucakladı.”

Sıfırı bir yapmanın çok zor olduğunu söyleyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Fen işleri, ulaşımı, sağlığı, mezarlığı veya MUSKİ ile akla hayale gelmeyen tarımdan, güneş enerjisiyle kendi enerjisini üreten garajına kadar bu hizmetleri üreten Osman Gürün başkanımız ve ekibine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.  

Burak Erbay; “Örnek belediyecilik anlayışı ile Büyükşehir Muğla’ya hizmet ediyor”

Belediyeciliğin ana konularıyla yetinmeyip her konuya parmak basmaya, çözüm üretmeye çalışan bir Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirten CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, “Muğla Büyükşehir Belediyesi açtığı tesisleri ile örnek belediyecilik anlamında çalışmalarına devam ediyor ve devam edeceklerine de inanıyorum” şeklinde konuştu.

Mürsel Alban; “Büyükşehir vatandaşlarımıza verdiği sözleri bir bir tutuyor.”

Açılışta konuşan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, şunları söyledi, “Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün 2014 seçimlerinde sahada dolaşılırken “ulaşım esnafı mağdur olmayacak en önemlisi halk memnun olacak” demişti. Aradan 5 yıl geçti ikinci döneme gidiyoruz. Başkanımız verdiği sözü tuttu. Halkı memnun etti, çok yatırım yaptı ve büyükşehrimizde halkı bir birine ulaştırıp kavuşturuyor” dedi.

Başkan Gürün; “Türkiye’ye örnek, Muğlamıza yakışan bir hizmeti daha şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

Türkiye’ye örnek, çevreye ve doğayı koruyan ve en önemlisi Muğla’ya yakışan hizmetleri yaşadıkları şehre kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, sevgiyi, hoşgörüyü benimsemiş hemşehrilerinin hizmetin en iyisini hak ettiğini belirtti. Başkan Gürün; “Siz değerli hemşehrilerimizle birlikte Muğlamıza kazandırdığımız bir hizmetin açılışında daha beraberiz. Muğla genelinde değerlendirdiğimizde güneş panellerinden oluşan çatısı ile enerjisinin yüzde 80’ini üreten otogar ilk defa yapılıyor. Türkiye genelinde de çatı malzemesi güneş panellerinden oluşan ilk otogar. Böyle bir otogar güzel Muğlamıza çok yakıştı. Muğlamızın güneşten yararlanma süresi değerlendirildiğinde yenilenebilir enerji konusunda hassasiyetimizi göstermek ve her alanda elektrik enerjisi bakımından çok önemli bir örnek. Yapımına başladığımız ve yakında hep birlikte temel atma törenini yapacağımız Bodrum otogarımızın çatısı da güneş panellerinden oluşacak. Muğla Belediyesi döneminde yapımını gerçekleştirdiğimiz mezbaha tesislerindeki güneş tarlasıyla da çevremize ve bütçemize büyük katkı sağlamaya devam ediyoruz. Büyükşehir hizmet ve projeleri ile Muğlamızı koruyan, yenilikçi çalışmaları hayata geçiriyor, geleceğe yatırım yapıyoruz. Muğlamıza en fazla yatırım yapan kurumların başında geliyoruz. 2014 yılında Büyükşehir olan şehrimizde düzenli katı atık tesisleri, hafriyat alanları, Türkiye’de Büyükşehirlerde tek olan kıyılardan teknelerle atık alım hizmeti, tıbbi atık tesisi, geri kazanım tesisini kurduk. Bu projelerle belediyecilik alanında birincilik ve başarı ödülleri aldık. Sağlıkta, tarımda, kültürde, ulaşımda, alt yapıda da Türkiye’ye örnek, büyük yatırımlar ve projeler gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Bizim amacımız sevgimizi çoğaltmak, hoşgörümüzü arttırmak ve güzel Muğlamızda birbirimize gülümseyerek bakabilmek. Çünkü gülümsemenin maliyeti yok. Vatandaşlarımızın sevginin hüküm sürdüğü, hizmetlerle huzurlu ve mutlu bir şehirde yaşaması için var gücümüzle çalışıyor, çalışmaya da devam edeceğiz.” dedi.