Meclis Canlı

Türkülerim Var Muğla’dan Çanakkale’ye


19.03.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Zaferinin 103. Yılında Çanakkale şehitlerimizi “Türkülerim Var Muğla’dan Çanakkale’ye” etkinliğiyle andı.

Tarihin en destansı kahramanlıklarının yaşandığı 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı nedeniyle anma töreni düzenlendi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Türkülerim Var Muğla’dan Çanakkale’ye” etkinliğinde gösterdikleri cesaret ve kazandıkları zaferlerle birçok türküye konu olan Çanakkale Şehitlerimiz adına yazılan eserler TRT sanatçısı Gülcan Kaya Aral ve Sabahattin Gülümser tarafından seslendirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anma programında okunan Türkülerin ardından duygusal anlar yaşandı.

Muğla Valisi Esengül Civelek program sonrasında yaptığı konuşmada “Böylesine anlamlı bir günde bu etkinliği düzenleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ve TRT sanatçılarımıza teşekkür ediyor, bu vesile ile şehitlerimize tekrar şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Gürün; “Çanakkale Türk Milleti’nin Cesareti, Atatürk’ün askeri dehasıdır.”

Anma programından sonra açıklamalarda bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, tarihin seyrini değiştiren, Türk Milleti’nin cesareti ve fedakarlığı, Atatürk’ün askeri dehası ile kazanılan Çanakkale Zaferi’nin birçok türkünün sözlerinde anlatıldığını ve hissedildiğini, 18 Mart'ın 103.yıl dönümünde bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve şükranla andıklarını söyledi. Türkülerim Var Muğla’dan Çanakkale’ye etkinliğine katılan sanatçılara çiçek taktim eden Başkan Gürün konserde emeği geçen herkese teşekkür etti.