Meclis Canlı

Üç Gündür Aranan ‘Mutlu’yu İtfaiye Kurtardı


10.02.2017

Bodrum Marmara Anaokulunda bulunan ‘Mutlu’ isimli tavus kuşu 3 gündür kayıptı. Bir iş merkezinin çatısında bulunan tavus kuşunu Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri kurtararak anaokuluna teslim etti.

Bodrum Marmara Anaokulu’nda bulunan ‘Mutlu’ isimli tavus kuşu 3 gün önce kayboldu. 9 Şubat Perşembe günü gelen bir ihbar üzerine tavus kuşu yakınlarda bulunan bir iş merkezinin çatısında görüldü. Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yaptıkları çalışmayla iş merkezinin çatısında bulunan tavus kuşunu kurtardı. Ekipler tavus kuşunu Bodrum Marmara Anaokulu Müdürü Müge Çoban’a teslim etti, öğrenciler ‘Mutlu’ ismini verdikleri tavus kuşunun geri gelmesiyle büyük sevinç yaşadı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri Ocak ayı içerisinde de bir çok olaya müdahale etti. Ekipler 30 ev, 2 işyeri, 14 araç yangını, 17 su baskını ve 44 kaza-kurtarmada çalışmalarını yaparken, 3 orman yangınına da müdahale etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada itfaiye ekiplerinin her türlü canlıyı korumakla görevli olduğu vurgulandı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Bodrum’da bulunan Marmara Anaokulu’nda bakılan tavus kuşu üç gün önce kaybolmuş ve ilgili birimlerin yaptığı arama sonrası bir iş merkezinin çatısında olduğu tespit edilmiş. İtfaiye birimlerimize gelen ihbarla ekiplerimiz bahsi geçen iş merkezinin çatısından tavus kuşunu kurtararak okul yetkililerine teslim edilmiştir. İnsanların can ve mal güvenliğini sağlamaya çalışan ekiplerimiz aynı titizlikle can dostlarımız olan hayvanları da koruyup, kurtarmakla görevlidir. İtfaiye ekiplerimiz gibi tüm birimlerimiz çalışmalarını her konuda titizlikle yürütmektedir.”