Meclis Canlı

UKOME’den Deniz Taşıyıcılarını Sevindiren Haber


11.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, 29.02.2016 tarihinde toplanan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kurulundan deniz yolcu taşımacılığı yapan vatandaşları sevindirecek karar çıktı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, alınan karar ile Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında deniz ve sularda yolcu taşımacılığı faaliyeti yaptığı halde 2015 yılı içerisinde başvuru süresinde başvuru yapamayan tekne sahipleri ve işletenlerin, 29.04.2016 tarihine kadar olan son başvuru süresi 30.06.2016 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. UKOME Kurulunda alınan karar ile Akyaka Kadın Azmağında çalışan teknelerde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatlandırılarak, seferler ile ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlemeler yapılacak.



Ayrıca aynı tarihte toplanan UKOME Kurulunda Dalyan Kanalları ve Köyceğiz Gölünde çalışan teknelerin Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatlandırılması ile ilgili karar alındı. Bu karar ile , Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanallarında çalışan teknelerde yapılacak denetimler ve ruhsatlandırma işlemleriyle daha iyi bir düzenin olmasını ve Köyceğiz Gölü, Dalyan Kanalları, Çamur Banyoları, Kaunos Antik Şehri, İztuzu Plajı ve Delik Adayı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin de memnun olacakları bir gezinti açısından oldukça önemli olduğu belirtildi.

29.02.2016 tarihli UKOME Kurulunda alınan kararlarla, Muğla İl sınırları içerisindeki deniz, göl ve kanallarda yolcu motoru, yolcu gemisi, feribot, servis motoru, deniz taksi gibi tekne cinsleriyle yolcu taşımacılığı yapan tüm tekneler ruhsatlandırılmış olacak.