Ukome’den Şoför Esnafını Sevindiren Haber

02.03.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi UKOME Kurulu ticari araç sahipleri için çalışma izin belgesi alma süresini 31.03.2016’ya kadar uzattı.

UKOME Kurulu 29.02.2016 tarihli toplantısında servis araçları ve ticari taksi sahiplerinin çalışma izin belgesi almaları için verilen süreyi vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda 1 ay uzattı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, Muğla’da servis araçları ve ticari taksi sayısının fazla olduğunu, henüz başvuruda bulunmayan ve başvuru yapmakta geciken şoför esnafının mağdur olmaması için UKOME’nin böyle bir karar aldığını söyledi. Alper Kolukısa; “UKOME toplantısında, Ticari Taksiler için uygulanmakta olan 10 yaş şartı da Esnaf Odaları ve araç işletenlerinden gelen talepler ve Özel Tüketim Vergisi Kanunu kapsamında yapılacak muhafiyet, teşvik, vb. çalışmaların devam etmesi sebebi ile 30.06.2016 tarihine kadar uzatıldı. Bu doğrultuda T Plaka sahibi Ticari Taksi işletenlerinin 31.03.2016 tarihine kadar mevcut araçları ile başvuru yapmaları ve 30.06.2016 tarihine kadar geçerli Geçici Çalışma İzin Belgesi almaları şartı ile faaliyetlerine bu tarihe kadar devam edebilecekler.” dedi.