Meclis Canlı

Ula Göleti’ne 30 Bin Balık Bırakıldı


01.08.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce 1 Milyon 868 bin TL yatırımla çevre düzenlemesi yapılan Ula Göleti’ne 30 bin adet yavru sazan bırakıldı.

Yaklaşık 1 milyon 868 bin TL’lik yatırımla piknik masası, oturma bankı, pergole ve iskelenin yanı sıra bisiklet-yürüyüş yolları da yapılarak yeni bir görünüme kavuşturulan Ula Göleti’nde Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın katkıları ile Antalya’dan gelen 30 bin adet yavru sazan gölete bırakıldı.

Balıkların gölete bırakıldığı etkinlikte katılımcılar arasında CHP Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Burak Erbay, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan ve meclis üyeleri de yer aldı.

Ula Göleti’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “Daha önce gölet çevresinde 50 piknik masası, 50 oturma bankı, 23 pergole, 2 iskele ile birlikte yürüyüş ve bisiklet yolları yapılmıştı. Ayrıca gölette 10 adet deniz bisikleti de vatandaşların kullanımına sunuldu. Düzenlemeler sonrasında gölet vatandaşların uğrak yerlerinden biri haline geldi.” Dedi.

“Gölet, vatandaşlarımıza ev sahipliği yapmaya devam edecek”

Başkan Gürün konuşmasında “Daha önce de gölete yavru balık atılmıştı. Bu yıl Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili dairesinin katkısıyla Antalya’dan 30 bin yavru balık gönderildi. Balıklar özel araçlar ve özel torbalarla oksijeni zenginleştirilmiş ortamda getirildi. Burada balık avlama amacıyla yaptığımız iskele de var. Vatandaşlarımız büyüklük ve adet konusundaki şartları yerine getirmek suretiyle balık avlayabiliyor, bu zevki yaşayabiliyorlar. Burası vatandaşların doğayla iç içe olabildiği, dostluk, arkadaşlık ­ilişkileri kurabildiği, gönüllerince pikniğini yapıp, deniz bisikletiyle küçük gezintiler yaparak güzel vakit geçirebilecekleri bir yer.” İfadelerine yer verdi.

Konuşma sonrasında 30 bin adet yavru sazan uygun şartlarda gölete bırakıldı.