Meclis Canlı

Ulaşım Çalıştayı Muğla’da Yapıldı


16.08.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinasyonluğunda düzenlenen; 5 büyükşehir, 3 il ve 3 ilçe belediyesinin katıldığı Ulaşım Çalıştayı Menteşe’de yapıldı.



İzmir Büyükşehir, Aydın Büyükşehir, Hatay Büyükşehir, Eskişehir Büyükşehir, Tekirdağ Büyükşehir, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Lüleburgaz, Kartal ve Karabiga belediyelerinden ulaşım daire başkanları, şube müdürleri ve görevli personelin katıldığı çalıştayda belediyeler, ulaşım konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.



Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hamdi Alper Kolukısa, ortak sorunların konuşulması ve çözüm önerilerinin sunulması ve bilgi alışverişi açısından faydalı bir çalışma olacağını belirtti. Kolukısa: “Bu çalıştayda oluşturulacak çalışma gruplarının hazırlayacağı raporlar, yine 2016 yılı içinde düzenlenecek ikinci bir toplantıda tekrar değerlendirilecektir. Çalıştayımıza katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yaptığı konuşmasında bu çalıştayın çok yüksek beklentilerle hazırlandığını söyledi. Başkan Gürün konuşmasına şu şekilde devam etti: “ Biz burada yeni uygulamalara zemin hazırlayacak fikirler üreteceğiz. Bu yeni fikirler hizmet ettiğimiz vatandaşa kolaylık getirecek. Vatandaşlara hizmet götürürken ötekileştirmeden, kaşı çatık bir şekilde değil; sevgiyle, hoşgörüyle ve güler yüzle götürmeliyiz. Eğer vatandaşa “Hayır” diyorsak, neden hayır dediğimizi de sabırla anlatmamız gerekiyor. Birlikte çalışmanın büyük bir güç doğuracağına inancımız sonsuz. Çalıştayımıza katılan herkese teşekkür ediyorum.”

İki gün boyunca süren çalıştayda, katılımcılar ulaşım konusunda kendi yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.