Meclis Canlı

Ulaşımda 169 bin 817 Kişi HES Kodu İle Ulaşım Sistemine Entegre Oldu


19.12.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi Covid-19 salgını dolayısıyla 8 Aralık 2020 tarihinde Muğla il genelinde toplu ulaşımda HES kodunu uygulamasına başladı. Uygulamanın başladığı günden bu güne 169 bin 814 vatandaş HES kodu ile ulaşım sistemine entegre oldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Covid-19 salgını ile mücadelesini sürdürmeye devam ediyor.  Toplu taşıma araçlarında her gün dezenfekte ediliyor. Bunun yanı sıra yolcu tutmaçları, koltuklar, havalandırma kapakları, cam ve metal yüzeyler temizleniyor.

Temaslı Kişilere Geçiş İzni Verilmiyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Covid-19 salgını dolayısıyla 8 Aralık 2020 tarihinde Muğla il genelinde toplu ulaşımda HES kodunu uygulamasına başladı. Uygulamanın başladığı günden bu güne 169 bin 814 vatandaş HES kodu ile ulaşım sistemine entegre oldu. Covid-19 tanılı yada temaslı olup izolasyonda olması gerekirken kişiler uygulama ile tespit edilip geçiş izni verilmiyor. Covid-19 tanılı ya da temaslı olan kişiler ilgili kurumlarla paylaşılıyor.   

Şoförler ve Yolcuların Sağlığını Korumak için Koruyucu Kabin

Toplu ulaşımda şoförleri ve yolcuları salgın hastalıktan korumak ve hastalığın yayılmasını engellemek için otobüslere şeffaf virüs koruma paneli yapıldı. Sürücü bölümüne yerleştirilen paneller ile yolcu ve şoför arasındaki temasın mümkün oldukça en aza indirilmesi hedeflendi.

Muğla’da toplu taşıma kullanan ve kullanım kartlarına HES kodunu tanıtmayan yurttaşların öncelikle Muğla Büyükşehir Belediyesi https://hes.mugla.bel.tr" web adresine girilerek, sayfadaki üç seçeneğin doldurulması gerekmekte, HES kodunuz varsa ilk kısma HES kodunun girilmesi, henüz HES kodu edinmemişseniz öncelikle e-Devlet veya Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden HES kodunuzun oluşturulması gerekiyor. İkinci kısımda T.C. kimlik numarası veya pasaport numarasın yazılıp, üçüncü kısımda ise toplu taşıma araçlarında kullandığı ödeme yöntemine göre ulaşım kartınızın arka yüzünde bulunan bayiden alınan tam ve kişiselleştirilmiş ulaşım kartı numarasını veya 2 Dolumluk Kart numarasını girmeniz, ayrıca ödemelerini temassız banka ve kredi kartı ile ödemek isteyen vatandaşların ise Kredi Kartı Numarası girilerek işlem tamamlanmış olacak.