Meclis Canlı

Ulaşımda Dönüşüm Bayır Mahallesinde De Devam Ediyor


25.01.2016

Bayır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Ulaşımda Dönüşüm kapsamında yeni araçlarını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katıldığı törenle tanıttı. 



Menteşe İlçesi Bayır Mahallesi’nde hizmet veren S.S.Bayır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla ili genelinde başlattığı Ulaşımda Dönüşüm kapsamında 21 olan araç sayısını 10 yeni, modern, konforlu, engelli rampalı, çevreci araca dönüştürdü. Bayır Mahallesi’ndeki yeni araçların tanıtım törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Menteşe Belediyesi Başkan yardımcıları, TEMSA Ege Bölge Müdürü İrfan Özsevim ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Sınırlı Sorumlu 174 Nolu Bayır Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Metin Çelik, Muğla’da Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlayan ulaşımda dönüşüme katılarak Bayırlı vatandaşlara daha modern ve çevreci araçlarla hizmet vereceklerini, bu dönüşümde kendilerine her konuda büyük destekleri olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e çok teşekkür ettiklerini söyledi.

TEMSA Ege Bölge Müdürü İrfan Özsevim, ulaşımda dönüşümde Muğla bölgesinde ve diğer illerde de çalışmalar olduğunu, şoför esnafının bu dönüşümden kazançlı çıkacağını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Alper Kolukısa, Muğla’da yaşayan bütün vatandaşların güvenli, konforlu, zamanında ulaşımını sağlamak için hem belediyenin 245 aracı ile hem de belediye denetimindeki özel toplu taşıma otobüslerinin vatandaşlara hizmet verdiğini söyledi ve Bayır Kooperatifi’nin 10 yeni, modern, engelli rampalı, çevreci aracının Muğla’ya hayırlı olmasını diledi. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Bayır’ın yerel seçimlerden sonra Menteşe’nin bir mahallesi olduğunu Bayır’a hizmetlerin Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi tarafından götürüldüğünü söyledi. Ulaşım alanında yaşanan dönüşümün Muğla’da vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını söyleyen Bahattin Gümüş, yeni araçların Bayırlı vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.



“Ulaşımda Birliklerimiz, Kooperatiflerimiz İle Birlikte Hareket Ediyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; Muğla’da ulaşım alanında görev ve sorumluluğun Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu söyledi ve sadece 2015 yılında Muğla’da 11 milyon yolcu taşıdıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak 2 yıla yakın süredir görevdeyiz. Büyükşehir Belediyesi olarak kanunen bize verilen ulaşım görevini en iyi şekilde yapmak ve yaptırmak durumundayız. Muğla’da ulaşımda mevcut, yıllardır bu işi yapan birliklerimizle, kooperatiflerimizle birlikte hareket ediyoruz. Ulaşımda dönüşüme Bayır Kooperatifi’mizde katıldı ve Muğla’da modern, çevreci araçları ile hizmet verecek ve kanunen yasal hakları olan engelli, 65 yaş üstü, şehit, gazi yakını vatandaşlarımızda bu araçlarımızdan ücretsiz yararlanabilecek. Muğla Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar 1 milyon 158 bin vatandaşımıza ücretsiz hizmet verdi. Ayrıca araç filosuna kattığı yeni, modern, çevreci, araç takip sistemli araçlarla birlikte 245 araçla 11 milyon 158 bin yolcu taşıdı.” dedi.



Törene katılan diğer Kooperatif üyeleri, Muğla’da yaşanan ulaşımda dönüşümden vatandaşların ve şoför esnafının çok memnun olduğunu söylediler. Yatağan Kooperatif Üyeleri, dönüşümle birlikte kazançlarının arttığını belirterek Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne dönüşümde sağladıkları kolaylıklar ve destek için teşekkür ettiler.