Ulaşımda Dönüşüm Bodrum’dan Seydikemer’e Kadar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

02.01.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde başlattığı ulaşımda dönüşüm projesine son olarak Bodrum, Milas, Seydikemer, Fethiye, Marmaris ve Ula ilçelerinden 332 üye 171 araçla katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Kara Taşıma Şube Müdürlüğü, Muğla İlinin mekânsal, sosyal ve ekonomik özelliklerine göre ulaşım ihtiyaç ve talepleri ile sürdürülebilir gelişmeyi dikkate alarak, özel toplu taşıma aracına dönüşüm çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar sonucunda 2016 yılının son UKOME toplantısında; Bodrum İlçesinden -S.S.177 No'lu Dereköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (4) araç, -S.S.35 No'lu Ortakent-Yahşi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (39) araç, -S.S.128 No'lu Konacık Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (9) araç ile, Milas İlçesinden -S.S.52 No'lu Beçin Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (9) araç ile, Seydikemer İlçesinden -S.S.24 No'lu Seydikemer Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (15) araç, -S.S.47 No'lu Saklıkent Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (19) araç, -S.S.46 No'lu Hacıosmanlar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (1) araç, -S.S.76 No'lu Seydikemer Ören Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (10) araç, -S.S.50 No'lu Kumluova Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (20) araç, Fethiye İlçesinden -S.S.94 No'lu  Fethiye Seyahat (4) araç-S.S.108 No'lu Göcek Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (9) araç, Marmaris İlçesinden -S.S.4 No'lu Siteler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (29) araç, Ula İlçesinden -S.S.215 No'lu Gökova Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi (3) araç ile toplam 332 üye 171 araçla Özel Toplu Taşıma Aracı statüsüne dönüştü. Ulaşımda dönüşüme katılan kooperatif üyeleri, Muğla’da Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan dönüşüm projesine katılarak vatandaşlara daha kaliteli ve güvenli seyahat etme imkanı sağlayacaklarını, bu projede kendilerine büyük destek veren Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ettiklerini söylediler.

Muğla Genelinde Ulaşımda Dönüşüm Yüzde 80 Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, Büyükşehir Meclisinin 14/05/2015 tarihli ve 169 sayılı kararı ile özel taşımacılık statüsündeki kooperatif, birlik ve köy statülü araçların Özel Toplu Taşıma Aracı statüsüne dönüşümü Ulaşım Ana Planı kapsamında değerlendirildiğini ve mevcut taşıma sisteminin Özel Toplu Taşıma Aracı statüsüne kavuşturulma, engelli erişimli ve ayakta yolcu taşıma kapasiteli araçlar ile değiştirilmesi ve hizmet alanının genişletilerek 4736 sayılı Kanun kapsamındaki 65 yaş üstü vatandaşlar, engelliler, şehit yakını ve gaziler ile Kanun kapsamındaki diğer vatandaşların ücretsiz taşınmasının sağlandığını söyledi. Alper Kolukısa, bu kararlar ile Muğla İli genelinde Özel Toplu Taşıma Aracına dönüşümün yüzde 80'i tamamlandığını, özel-kamu işbirliği içerisinde yeni araçların temin edilmesiyle hizmete başlayacaklarını ve dönüşüme katılan minibüs kooperatiflerinin, çağın gereklerine uygun taşımacılık anlayışının farkına vardıklarını, taşımacılığın sadece koltuk kiralama işi olmadığını bunun aynı zamanda kamusal bir hizmet olduğunu gördüklerini, bu yönde çalışmaların devam edeceğini ifade etti.