Meclis Canlı

Ulaşımda Dönüşüm Yatağan’da Başladı


19.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda dönüşüm çalışmalarının ilkini Yatağan Otogarı’nda düzenlenen Yatağan Kooperatifi’nin 26 yeni aracının tanıtımı ile gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ulaşımda vatandaşların daha konforlu, daha rahat seyahati için ve bütün araçların Büyükşehir sistemine entegresi için başlattığı dönüşüm çalışmalarının ilkini Yatağan ilçesinde gerçekleştirdi. 20 Nolu Yatağan Kooperatifi 104 araçla sürdürdüğü seferlerini artık 26 modern, konforlu, engelli rampalı araçla Muğla Büyükşehir Belediyesi Özel Denetimli Halk Otobüsü olarak gerçekleştirecek.

Yatağan Otogarı’nda düzenlenen araçların tanıtımında konuşan Temsa Bölge Müdürü İrfan Özsevim, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 300 araçla başladıkları değişim çalışmalarına Muğla Büyükşehir Belediyesi ile devam ettiklerini, araçların kooperatif üyeleri tarafından denendiğini, çok beğenildiğini söyledi ve araçların yerli üretim olduğunu belirtti.

20 Nolu Yatağan Kooperatifi Başkanı Tugay Yaka, 2 dönemdir kooperatif başkanlığı yaptığını, 4 yıldır vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını söyledi. Yatağan Muğla arasında bu değişim ve dönüşümle vatandaşlara daha modern hizmet vereceklerini söyleyen Tugay Yaka, bu değişimde kendilerine her konuda yardımcı olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) teşekkür etti.

Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, araçların tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Yatağan’a böyle güzel bir hizmetin verilmesinde büyük katkısı olan başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün olmak üzere herkese teşekkür etti. Modern ve engelli rampalı araçlarla Yatağan’a yakışan bir hizmeti hemşerileri ile buluşturdukları için mutlu olduklarını söyleyen Haşmet Işık, araçların Muğla’ya hayırlı olmasını diledi.

Muğla için Birlikte Karar Veriyor ve Hizmet Ediyoruz

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla ili genelinde hizmet veren esnafları mağdur etmeden ulaşımda dönüşümün yaşanacağını, bütün vatandaşların daha modern, konforlu, engelli rampalı araçlarla seyahat edeceğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra yasalar gereği vatandaşlarımıza ulaşım alanında hizmeti Büyükşehir Belediyesi veriyor. Muğla genelinde bütün vatandaşlarımızın ulaşımda daha modern, konforlu araçlarla seyahat etmesi ve yasal hakları olan 65 yaş üstü gibi ücretsiz seyahatten de yararlanmaları için çalışmalarımızı başlattık. Karşılıklı konuşarak, birbirimizi anlayarak ve birbirimize katkı sağlayarak burada gördüğünüz dönüşümü sağladık. Esnaf arkadaşlarıma, kooperatif üyelerimize ve oda başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla ili genelinde açık, şeffaf bir sistem kurmaya çalıştıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Yatağan Kooperatifinin Muğla’daki dönüşümde bir ilk olduğunu ve ulaşımda bu değişimin devam edeceğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Toplu taşıma hizmeti ile belediyeler, kooperatifler, birlikler vatandaşa hizmet ediyoruz ve esnafımız bu kamu hizmetinden evine ekmek götürüyor. Esnaf arkadaşlarımızı mağdur etmeden onların menfaatini gözeterek bu dönüşümü ulaşım sistemine entegre edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak esnafımızın eski araçlarının TEMSA tarafından alınmasını ve yeni araçların da uygun fiyatı alınmasını sağladık. Yatağan Kooperatifi ulaşımda dönüşümde bir ilk. Ayrışmaya, kavgaya değil, birlikte olmaya, birleşmeye ihtiyacımız var.  Bu birleşme Muğlamız için hayırlı olsun, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.