Meclis Canlı

Uluslararası Çiçek Festivali’nin Onur Konuğu Muğla Büyükşehir Belediyesi


28.04.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, İzmir Bayındır Belediyesi’nin 18 yıldır düzenlediği Uluslararası Çiçek Festivali’ne onur konuğu olarak katılacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi,  29 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Bayındır 18.Uluslararası Çiçek Festivali’ne Soma Belediyesi ile birlikte onur konuğu olarak katılacak.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de katılacağı Bayındır 18.Uluslararası Çiçek Festivali, 5 gün boyunca çeşitli gösteriler, konserler, yarışmalarla misafirlerini ağırlayacak.

Çiçek üretiminin merkezi olan Bayındır, 600’ün üzerinde firma ile 330 türde çiçek ve süs bitkisi üretiyor. Yıllık 35 milyon adet üretimin yapıldığı Bayındır’dan Türkiye’nin birçok iline çiçek ve süs bitkisi satılıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Alım Garantili Çiçek üretimini Köyceğiz Beyobası’nda başlatmış ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ve 7 ilçe belediyesinin süs bitki ihtiyacı için 1 milyon 600 bin çiçeğin dikimi yapılmıştı. Mayısın ilk haftasında belediyelere süs bitkilerini teslim edecek olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ile birlikte üretim yaparak üreticisini desteklemeyi hedefliyor.