Meclis Canlı

Uluslararası Göçmenler Günü’nde Anlamlı Ziyaret


18.12.2015

Muğla İl Göç İdaresi  18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü nedeniyle Muğla’da yerleşik yaşayan ve uluslararası öğrencilerle birlikte Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Muğla İl Göç İdaresi Müdürü Recep Batu, Muğla Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Afganistan, Pakistan, Suriye, Kosova, Mısır, Danimarka, Norveç, İngiltere’den Muğla’da yerleşik yaşayan vatandaşlar ve uluslararası öğrenciler 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ettiler.

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nde Muğla’da yaşayan vatandaşlar ve Muğla’ya uluslararası öğrenci değişimi ile gelen öğrencilerle birlikte kurum ve kuruluşları ziyaret ettiklerini söyleyen Muğla Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, İl Göç İdaresi’nin Muğla’daki hizmetleri ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette konuşan, Pakistanlı ve Afganistanlı öğrenciler, Muğla’nın sıcakkanlı ve misafirperver insanları olduğunu, burada yaşamaktan ve okumaktan çok memnun olduklarını dile getirdiler. Suriye vatandaşı bir öğrenci de Muğla’ya ailesi ile birlikte geldiğini, Muğla’da mutlu olduklarını fakat savaşın bitmesi durumunda Suriye’ye Şam’a dönmek istediklerini söyledi.



“Göçmen Sorununu Kalıcı Barışlar ile Çözebiliriz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin bütün dünyayı etkilediğini, çözümün kalıcı barışların sağlanması ve ekonomik olarak bu ülkelerin kalkınmasından geçtiğini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü’nde Afganistan, Suriye, Norveç, Danimarka gibi dünyanın farklı kıtalarından insanlar Muğlamızda bir aradalar. Son yıllarda Ortadoğu’da yaşanan ve bütün dünyayı etkileyen savaşlar nedeniyle ülkemizde ve Muğlamızda, vatan topraklarını terk etmek zorunda kalan mülteci sorunu yaşanıyor. Ülkemizde kayıtlı 2 buçuk milyon, kayıtsız 4-5 milyon göçmeni misafir ediyoruz. Dünya devletleri Ortadoğu politikasını değiştirmeli, Ortadoğu’da kalıcı barışların sağlanarak bu ülkelerin ekonomik olarak kalkınması sağlanmalıdır. Aramızda Suriye’li kızımız var. Daha önce Suriye’yi ziyaret etmiştim. Türk kültürünün izlerini taşıyan mükemmel şehirleri var. Suriye’de ve her coğrafyada kalıcı barışlar sağlanmalı, insanlar vatan topraklarını terk etmek zorunda kalmamalıdır.” dedi.